З кисломолочним сиром. Як приготувати сочники за класичним рецептом

4 квітня 2020, 03:22

Якщо діти не хочуть їсти кисломолочний сир, запропонуйте їм смачні солодкі сочники. Від таких ласощів вони не відмовляться.

На Русі сочнями називали прості коржі, а ось сочники - це сучасний вид тих же коржів, згорнутих навпіл з начинкою всередині. Класичні сочники готують із солодким кисломолочним сиром, але для начинки також можна використовувати ягоди, фрукти, горіхи, варене згущене молоко. Для не солодких сочників в якості начинки можна взяти м'ясо, рибу, картоплю, капусту, гриби, варені яйця.

Відео дня

Як приготувати сочники з кисломолочним сиром?

Для сочників важливо використовувати сухий кисломолочний сир. Якщо ж кисломолочний сир з великою кількістю рідини, його потрібно добре віджати перед приготуванням.

Складові:

тісто:

  • борошно - 1,5 склянки
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 0,5 склянки
  • сметана - 4 ст. л.
  • сода і сіль - по ½ ч. л.

начинка:

  • кисломолочний сир - 150 г
  • сметана - 1 ст. л.
  • борошно - 1 ст. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • яйце - 1 шт.

Приготування сочників починається з начинки - відокремлюємо білок від жовтка (жовток знадобиться для змащування тіста) і збиваємо з цукром до стійкої піни. Кисломолочний сир перетираємо через дрібне сито або розтираємо виделкою і додаємо до нього білок, сметану і борошно. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Другий етап - це приготування тіста для сочників. Для цього просіяне борошно змішуємо з содою. В окремій ємності збиваємо сметану з цукром і додаємо яйце. Ще раз все збиваємо, після чого додаємо розм'якшене вершкове масло і борошно. Перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо тісто.

Готове тісто розгортаємо пластами товщиною 3-7 мм і вирізаємо заготовки для сочників - кола діаметром 8-10 см. На кожну половину кола викладаємо начинку і накриваємо другою половиною тіста.

Деко застилаємо пекарським папером і викладаємо сочники. Змащуємо сочники яєчним жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хв. Готові сочники залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X