З лимоном. Найпростіший рецепт скумбрії в духовці
Скумбрія — не просто смачна риба, вона є одним з кращих джерел кислоти омега-3, що підвищує захисні функції організму.
Скумбрія, запечена в духовці, — досить популярна страва. При такому способі приготування, риба виходить і смачною, і корисною. Вона підходить і для людей, які дотримуються дієтичного харчування і стежать за фігурою, і для дітей, і просто для різноманітності звичного меню.

Рибу можна запікати з картоплею, морквою, помідорами, але найпростіший і найсмачніший для багатьох рецепт — це скумбрія з лимоном. Невелика кислинка відмінно підкреслює смак соковитої білої риби. Пропонуємо приготувати скумбрію у фользі з лимоном за найпростішим рецептом.
Скумбрія з лимоном: рецепт на 2 порції
Інгредієнти:
- Скумбрія — 1 шт.
- Лимон — ½ шт.
- Масло вершкове — 30 г
- Зелень свіжа — за смаком
- Сіль, перець — за смаком
Як приготувати скумбрію з лимоном? Очищаємо рибу — видаляємо нутрощі, хвіст, голову можна не відрізати, і миємо.
Натираємо рибу спеціями зовні і всередині. Зелень нарізаємо дрібно, лимон нарізаємо на скибочки або половинки.
Кладемо нарізану зелень і вершкове масло всередину риби. Частину лимона кладемо всередину, іншу частину — викладаємо на рибу.
Загортаємо рибу у фольгу. Розігріваємо духовку до 200 ° C і кладемо на деко. Готуємо рибу 25−30 хвилин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.