Веган vs класика. Cирники за класичним і етичним рецептами
Домашні сирники — улюблені з дитинства ласощі мільйонів.
НВ розповість, як приготувати оригінальні веганські сирники з соєвого сиру тофу. А заодно нагадає про секрети приготування класичних сирників: пишних, м’яких, що тануть у роті.
Рецепт сирників з тофу
Цю страву ще називають тофникамі - по аналогії з сирниками. Вона готується дуже просто, а результат сподобається не тільки веганам, але й прихильникам класичної кухні.
Вам знадобиться:
- Абрикос 100 г
- Тофу 120 г
- Борошно 2 ст. л
- Манка 2 ст. л
- Цукор 1−2 ст. л
- Банан 50−70 г
- Олія для смаження
Помийте абрикоси і зніміть з них шкірку. Тофу подрібніть виделкою і змішайте з абрикосом, додайте цукор, банан і манку. Залиште на 5−7 хвилин. Сформуйте сирники і обваляйте в борошні. Обсмажте на сковорідці.
Сирники з сиром
Секрет правильних сирників в сирі, який повинен бути свіжим і в міру вологим. А ще дуже важливі пропорції інгредієнтів.
Вам знадобиться:
- Сир 250 г
- Яйце 1 шт
- Цедра лимона 1 ч. л
- Борошно пшеничне 4−5 ст. л
- Цукор 2 ст. л
- Ванільний цукор
- Сіль щіпка
- Сода і оцет для гасіння
Змішайте сир і яйце, загасіть в суміші оцет і соду. Додайте ванільний цукор і сіль, добре перемішайте. Всипте борошно і цедру лимона, перемішайте. Сформуйте сирники і обсмажте з двох сторін на сковорідці.
Зовсім просто, чи не так? А головне, смачно і швидко.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life