Веган vs класика. Cирники за класичним і етичним рецептами

8 серпня 2019, 05:00
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Домашні сирники — улюблені з дитинства ласощі мільйонів.

НВ розповість, як приготувати оригінальні веганські сирники з соєвого сиру тофу. А заодно нагадає про секрети приготування класичних сирників: пишних, м’яких, що тануть у роті.

Відео дня

Рецепт сирників з тофу

Цю страву ще називають тофникамі - по аналогії з сирниками. Вона готується дуже просто, а результат сподобається не тільки веганам, але й прихильникам класичної кухні.

Вам знадобиться:

  • Абрикос 100 г
  • Тофу 120 г
  • Борошно 2 ст. л
  • Манка 2 ст. л
  • Цукор 1−2 ст. л
  • Банан 50−70 г
  • Олія для смаження

Помийте абрикоси і зніміть з них шкірку. Тофу подрібніть виделкою і змішайте з абрикосом, додайте цукор, банан і манку. Залиште на 5−7 хвилин. Сформуйте сирники і обваляйте в борошні. Обсмажте на сковорідці.

Сирники з сиром

Секрет правильних сирників в сирі, який повинен бути свіжим і в міру вологим. А ще дуже важливі пропорції інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • Сир 250 г
  • Яйце 1 шт
  • Цедра лимона 1 ч. л
  • Борошно пшеничне 4−5 ст. л
  • Цукор 2 ст. л
  • Ванільний цукор
  • Сіль щіпка
  • Сода і оцет для гасіння

Змішайте сир і яйце, загасіть в суміші оцет і соду. Додайте ванільний цукор і сіль, добре перемішайте. Всипте борошно і цедру лимона, перемішайте. Сформуйте сирники і обсмажте з двох сторін на сковорідці.

Зовсім просто, чи не так? А головне, смачно і швидко.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X