Класичні, дієтичні та солоні. Кращі рецепти сирників на сніданок

26 серпня 2020, 04:04

Сирники — ідеальний сніданок поряд з млинцями, яєчнею й авокадо-тостами. Пропонуємо вам три різних рецепти сирників на будь-який смак.

Білковий сніданок — один із кращих для нашого організму, адже він насичує нас енергією на цілий день. Сирники з кисломолочного сиру — якраз такий смачний варіант отримати ранкову дозу білка. Можна готувати класичні, можна безглютенові й ще більш корисні, а можна солоні - вибирати вам.

Відео дня

Як приготувати сирники

Інгредієнти:

  • 300 г сиру
  • ⅓ склянки борошна + борошно для панірування
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • Топлене масло або рослинна олія для смаження
  • За бажанням можна додати родзинки
  • Дрібка солі

Приготування:

Розімніть у мисці сир, щоб не було великих грудок, потім додайте до нього борошно, яйце, цукор і сіль і добре перемішайте виделкою або вінчиком. Тісто має вийти однорідним і не сильно липнути до рук. Якщо сир вологий і тісто дуже липке, додайте ще трохи борошна.

Потім висипте трохи борошна в пласку тарілку, на дощечку або на стільницю, змочіть руки водою або краще маслом і сформуйте з тіста кульки діаметром близько 4 см. Потім притисніть їх, щоб отримати потрібну форму, і обваляйте в борошні, щоб сирники не втратили форму під час смажіння.

Смажте їх на середньому вогні на добре розігрітій сковорідці до акуратної скоринки — близько 2−3 хвилин з кожного боку.

Страва готова!

Як приготувати дієтичні сирники

Інгредієнти:

  • 300 г сиру (якщо ви на суворій дієті, можете взяти знежирений)
  • ½ склянки рисового або вівсяного борошна + борошно для панірування
  • 1 яйце
  • Замінник цукру за смаком (можна використовувати кленовий сироп, патоку, стевію, мед або фініки)
  • Дрібка солі
  • Рослинна олія, топлене або кокосове масло для смажіння
  • За бажанням можна додати кокосову стружку, екстракт ванілі або родзинки

Приготування:

Розімніть сир, щоб в ньому не залишилося грудочок, додайте яйце, борошно, замінник цукру та дрібку солі. Добре все перемішайте і в разі потреби доведіть тісто до правильної консистенції, воно не повинно прилипати до рук.

Змочіть руки водою або маслом, сформуйте з тіста кульки, притисніть їх, щоб отримати форму сирників. Обваляйте готові сирні диски в борошні та відправляйте на розігріту сковорідку.

Смажте сирники на середньому вогні по 2−3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Готово!

Як приготувати солоні сирники

Інгредієнти:

  • 300 г сиру
  • ⅓ склянки борошна + борошно для панірування
  • 1 яйце
  • Шпинат, кріп і (або) базилік за смаком
  • Сіль та спеції за смаком
  • Топлене масло або рослинна олія для смажіння

Приготування:

Помийте зелень і дрібно наріжте її. Розімніть сир, додайте в нього яйце, борошно та спеції та добре перемішайте до однорідного стану тіста, який мав би липнути до рук. Потім змочіть руки водою або маслом, сформуйте з тіста кульки, притисніть їх до форми сирників і запаніруйте в борошні.

Розігрійте сковороду, зменшіть вогонь до середнього й обсмажуйте сирники по 2−3 хвилини з кожного боку до утворення апетитної скоринки.

Подавати можна зі сметаною або яким-небудь солоним соусом.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X