Шеф-кухар століття. Помер відомий французький ресторатор Жоель Робюшон
Французький шеф-кухар і ресторатор Жоель Робюшон помер в понеділок, 6 серпня, від онкологічного захворювання.
Робюшона помер в Женеві у віці 73 років, повідомляє Reuters.
Знаменитий шеф встиг попрацювати в більш ніж десятку ресторанів по всьому світу, сам він володів ресторанами на трьох континентах, його гастрономічні заклади були удостоєні 32 зірок Мішлен. Зокрема, Робюшонові належали ресторани в таких містах, як Париж, Монако, Гонконг, Лас-Вегас, Токіо, Бангкок.
У 1989 році ресторанний гід Gault et Millau назвав Робюшона "шеф-кухарем століття".
Видання Le Figaro повідомляє, що у кухаря був рак підшлункової залози. Він приховував свою хворобу і боровся з нею протягом року.
За даними газети, незадовго до своєї смерті Робюшон продав свої заклади.
- Читайте також: Зоряний шеф-кухар Ентоні Бурден наклав на себе руки
Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook і Instagram