Популярна вулична їжа. Як приготувати шаурму вдома

19 травня 2020, 00:12

Домашня шаурма з соковитою куркою, овочами і хрустким лавашем для любителів поки що недоступної вуличної їжі.

Шаурма — це класична вулична їжа, яку їдять без приборів. Рубане смажене м’ясо змішують з овочами і спеціями і загортають в лаваш. Страва до нас прийшла з кухні Близького Сходу. Шаурму готують у багатьох країнах, тому страва має безліч назв — шаверма, денер-кебаб, карсі-хоровац, дюрум, кубба, кебабас і інші. Для начинки можна використовувати будь-яке м’ясо, найчастіше домашню шаурму готують з курки — страва виходить менш жирною і швидше готується.

Відео дня

Як приготувати шаурму?

Складові:

  • лаваш — 4 шт.
  • куряче філе — 350 г
  • твердий сир — 100 г
  • огірок (свіжий або солоний) — 2 шт.
  • помідор — 1 шт
  • болгарський перець — 1 шт.
  • салатні листя — 4 шт.
  • гірчиця
  • кетчуп
  • майонез
  • сіль, перець — за смаком
  • олія

Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на олії. Огірок нарізаємо тонкими пластинами, болгарський перець — тонкою соломкою. Твердий сир натираємо на тертці. Помідор нарізаємо півкругом. Змащуємо лаваш соусом з гірчиці, кетчупу та майонезу. Викладаємо на лаваш курку, огірок, болгарський перець, помідор, сир, лист салату і загортаємо в рулет. Кладемо шаурму на суху сковороду і обсмажуємо з двох сторін або відправляємо в духовку на решітку для грилю і готуємо при температурі 200 °C.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X