У мультиварці. Рецепт яблучної шарлотки на сметані

9 червня 2020, 00:46

Яблучний пиріг на сметані виходить дуже ніжним і тане в роті.

Яблучна шарлотка - найвідоміший пиріг, який актуальний в будь-яку пору року. Готується він і на кефірі, і на молоці, і навіть на сметані. В останньому варіанті тісто виходить ніжним, вершковим. Структура пирога трохи відрізняється від класичної шарлотки - він виходить досить щільним, а не повітряним. Пропонуємо приготувати яблучну шарлотку за новим рецептом і зрозуміти, який пиріг вам подобається більше - на кефірі або сметані.

Відео дня

Як приготувати шарлотку на сметані?

Складові:

  • Яблука (середні) - 3 шт.
  • Борошно - 350-370 г
  • Сметана (15% жирності) - 15 ст. л.
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 6-8 ст. л.
  • Розпушувач - 10 г
  • Ванілін - 1 г
  • Кориця - 1 г
  • Вершкове масло

Яблука очищаємо від серцевини і насіння, і нарізаємо середніми шматочками.

У глибокій ємності збиваємо за допомогою міксера яйця з цукром і ваніліном. Додаємо в суміш сметану і ще раз збиваємо міксером.

Борошно просіваємо і всипаємо разом з розпушувачем в сметанним суміш. Перемішуємо тісто і знову збиваємо міксером. Тісто має бути досить густим.

Висипаємо яблука в тісто і добре перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто. Акуратно рівномірно розподіляємо.

Встановлюємо режим випічка і готуємо пиріг 60 хвилин. Після чого перевертаємо пиріг на іншу сторону і випікаємо ще 30 хвилин. Готову шарлотку дістаємо з мультиварки і подаємо. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X