У мультиварці. Рецепт яблучної шарлотки на сметані
Яблучний пиріг на сметані виходить дуже ніжним і тане в роті.
Яблучна шарлотка - найвідоміший пиріг, який актуальний в будь-яку пору року. Готується він і на кефірі, і на молоці, і навіть на сметані. В останньому варіанті тісто виходить ніжним, вершковим. Структура пирога трохи відрізняється від класичної шарлотки - він виходить досить щільним, а не повітряним. Пропонуємо приготувати яблучну шарлотку за новим рецептом і зрозуміти, який пиріг вам подобається більше - на кефірі або сметані.
Як приготувати шарлотку на сметані?
Складові:
- Яблука (середні) - 3 шт.
- Борошно - 350-370 г
- Сметана (15% жирності) - 15 ст. л.
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 6-8 ст. л.
- Розпушувач - 10 г
- Ванілін - 1 г
- Кориця - 1 г
- Вершкове масло
Яблука очищаємо від серцевини і насіння, і нарізаємо середніми шматочками.
У глибокій ємності збиваємо за допомогою міксера яйця з цукром і ваніліном. Додаємо в суміш сметану і ще раз збиваємо міксером.
Борошно просіваємо і всипаємо разом з розпушувачем в сметанним суміш. Перемішуємо тісто і знову збиваємо міксером. Тісто має бути досить густим.
Висипаємо яблука в тісто і добре перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто. Акуратно рівномірно розподіляємо.
Встановлюємо режим випічка і готуємо пиріг 60 хвилин. Після чого перевертаємо пиріг на іншу сторону і випікаємо ще 30 хвилин. Готову шарлотку дістаємо з мультиварки і подаємо. Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.