Літні салати на зиму. Прості рецепти заготовок

13 вересня 2020, 03:10

Освіжаючі салати з літніх овочів можна їсти й узимку, якщо подбати про це заздалегідь. У цьому допоможуть 3 простих рецепти консервації.

Салати й овочі в них — найнеобхідніший елемент на кожному столі, адже саме вони допомагають важкій їжі перетравлюватися. Тому чудовою ідеєю для зими є консервовані салати з літніх овочів, яких зараз усюди в надлишку.

Відео дня

Рецепти салатів на зиму

Салат з огірків, помідорів і перців

Інгредієнти на літрову банку:

  • 3 огірка
  • 3 помідори
  • 2 болгарських перці
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 парасольки кропу
  • 2 ч.л. солі
  • 1,5 ч.л. цукру
  • 4 ч.л. оцту 9%
  • 8 горошин чорного перцю
olena sergienko / unsplash
Фото: olena sergienko / unsplash

Приготування:

Наріжте всі овочі зручним способом, часник також наріжте пластинками. Потім на дно банки налийте олію, а потім по черзі вкладіть у банку цибулю, огірки, перець і помідори. Зверху покладіть часник, парасольки кропу, всипте сіль, цукор, перець і влийте оцет. Увесь інший простір у банці заповніть гарячою водою. Далі простерилізуйте банки, закрутіть їх і поставте під щось тепле до повного охолодження. Готово!

Салат із зелених помідорів

Інгредієнти:

  • 2 кг зелених помідорів
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 ст. цукру
  • 0,5 ст. рослинної олії
  • 1 ст.л. солі
  • 0,25 ст. оцту 9%
monika grabkowska / unsplash
Фото: monika grabkowska / unsplash

Приготування:

Почистіть овочі, натріть моркву, перець і цибулю наріжте тонкою соломкою, помідори наріжте зручним чином. Змішайте овочі, а потім додайте в салат цукор, сіль, олію й оцет.

Поставте салат на середній вогонь і тушкуйте його поки помідори не почнуть змінювати колір, тобто близько 15−20 хвилин. При необхідності додайте трохи води, щоб салат не почав смажитися. Часто мішайте овочі. Як тільки ви знімете салат з вогню, відразу розкладіть його по чистих, а краще стерилізованих банках, закрутіть їх і поставте під щось тепле до повного охолодження. Салат із зеленими помідорами готовий!

Салат з моркви по-корейськи

Інгредієнти:

  • 1,5 кг моркви
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 1 головка часнику
  • 1 ст.л. коріандру
  • 0,5 ч.л. меленого перцю
  • 1 ст.л. солі
  • 100 г цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 50 мл оцту 9%

Приготування:

Натріть або наріжте моркву довгими тонкими смужками, дрібно наріжте цибулю і часник і змішайте з морквою. Додайте всі спеції, а потім олію та оцет. Накрийте салат і приберіть у холодильник на добу для насичення смаками. На наступний день розкладіть салат по банках, рівномірно розподіливши рідину, що виділилася. Потім простерилізуйте банки і, закрутивши, як завжди, помістіть їх під щось тепле до повного охолодження.

Все, ваші салати на зиму готові!

Показати ще новини
Радіо NV
X