Гранатовий браслет. Класичний рецепт новорічного салату з куркою від Ольги Сумської
Новий рік — особливий час, тому і страви для святкового столу хочеться обирати незвичайні, красиві та смачні. Рецептом яскравого салату Гранатовий браслет поділилась українська акторка Ольга Сумська.
Не зважаючи на значну кількість інгредієнтів та багатошаровість, цю страву готувати дуже легко. Крім того, за підрахунками Сумської, одна порція (200 г) такого поживного салату коштує усього 8 грн і містить у собі 257 ккал.
Салат Гранатовий браслет з куркою: рецепт
Інгредієнти:
- 300 г відвареного куряче філе
- 300 г вареної картопля
- 300 г вареного буряка
- 150 г цибулі
- 1 гранат
- 300 г майонезу
- 50 г волоських горіхів
- сіль
Приготування:
1. Цибулю нарізати дрібним кубиком та обсмажити її на оливковій олії на невеликому вогні.
2. Філе курки можна нарізати невеликими шматочками або порвати руками. Додати її до цибулі та протушкувати. Трохи підсолити за смаком. Згодом зняти їх з вогню і дати охолонути.
3. Буряк натерти на тертці. Волоські горіхи подрібнити за допомогою ножа або ступки. Їх потрібно змішати разом до однорідності та трохи підсолити.
4. Картоплю теж натерти. Гранат варто попередньо почистити. Можна починати «складати» салат.
5. Одразу візьміть велику тарілку, на якій будете подавати страву. В її центр поставте склянку, перевернуту догори дриґом. Навколо неї викладіть картоплю — це перший шар салату. Зверху трохи змастіть його майонезом.
6. Наступний шар — цибуля з куркою. Його теж потрібно змастити майонезом. Третім шаром викладіть буряк з горіхами та знову вкрийте соусом.
7. Останній шар — гранат. Ним потрібно рівномірно прикрасити салат з усіх боків. Потім обережно дістаньте склянку. Боки отвору теж варто прикрасити зернятами ягоди.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life