Щось новеньке. Топ-3 простих і смачних рецептів салатів на Новий рік

Три найкращі салати на Новий рік 2023 (Фото:AllaSerebrina/depositphotos)
У зимові місяці ми не можемо насититись усіма своїми улюбленими інгредієнтами. Проте рецепти наших салатів на Новий рік не вимагають вишуканих продуктів — їх легко, швидко та просто готувати.
Салат може бути красивим — барвиста, рясна страва із сезонних продуктів, заправлена домашньою заправкою для салату, можливо, з додаванням білка, щоб перетворити ваш салат на вечерю. Ці три поживні і смачні салати точно припадуть вам до душі.
Салати на Новий рік
1. Салат з моркви по-корейськи з курячою печінкою
Інгредієнти:
- Морква по-корейськи — 250 г
- Печінка куряча — 300 г
- Яйця курячі - 3 шт
- Сир твердий — 100 г
- Олія вершкове-50 г
- Майонез, сіль, чорний перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Промийте курячу печінку, видаліть жир і покладіть у каструлю з окропом.
- Проварити на середньому вогні 15 хвилин. Дістаньте із води та просушіть.
- У цей час відваріть яйця у круту.
- Натріть на великій тертці печінку, яйця та сир.
- Дістаньте салатник і починайте викладати шари салату.
- Дно салатника закрийте тонким шаром майонезу. Зверху покладіть печінку, утрамбуйте її і поперчіть.
- Дістаньте з морозилки вершкове масло і натріть його на шар печінки в салаті.
- Зверху зробіть шар із яєць та майонезу. Потім покладіть сир, промажте його майонезом і накрийте щільним шаром моркви по-корейськи.
- Залишіть готовий салат у холодильнику на ніч, щоб усі шари добре просочилися. Смачного!

2. Салат з вареною морквою та копченим курячим м’ясом
Інгредієнти:
- Картопля відварена в мундирі - 3 шт.
- Копчена куряча ніжка — 1 шт.
- Морква варена (велика) — 1 шт
- Яйця варені - 2 шт.
- Огірки мариновані - 2 шт
- Майонез, сіль, чорний перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Натріть на великій тертці картоплю, моркву та яйця.
- Дрібно поріжте огірки та куряче м’ясо.
- Салат викладається шарами в окремі креманки.
- Викладаємо шар картоплі. Посипаємо його меленим чорним перцем, змащуємо майонезом. Накриваємо огірками та знову змащуємо майонезом.
- Зверху викладаємо м’ясо та майонез. Наступний шар — терті яйця та останній — варена морква. Нею ми як би закриваємо салат.
- Салат можна прикрасити в стилі різних фігурок або тварин, наприклад, в стилі Тигра, що йде або Кролика.

3. Вінегрет від Едуарда Насирова
Інгредієнти:
- Картопля — 4 шт
- Буряк — 2 шт
- Морква — 2 шт
- Цибуля — 1 шт
- Квашена капуста — 2/3 склянки
- Заморожений горошок — 1 склянка
- Квашені (мариновані) огірки — 4 шт
- Зелене яблуко — 1 шт
- Свіжий огірок — 2 шт
Для соусу:
- Гірчиця — 1 год.
- Сіль та перець — за смаком
- Мед — 1 ст.
- Рослинна олія — 6 ст.л.
- Сік ½ лимона
- Запечений часник — 3−4 зубчики
Спосіб приготування:
- Запечіть до м’якості картоплю, буряк і моркву, загорнувши все у фольгу.
- Подрібніть цибулину, наріжте свіжі та мариновані огірки, яблуко наріжте кубиком. Запечені овочі також наріжте кубиком.
- Горошок пробланшуйте в окропі протягом хвилини, а потім відкиньте в холодну воду.
- Буряк покладіть в окрему миску, побризкайте 3 ст.л. олії, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
- Додайте в миску всі інгредієнти та перемішайте.
- Для заправки змішайте всі інгредієнти до однорідності та заправте салат.

