З крабовими паличками і авокадо. Як приготувати Середземноморський салат за рецептом Ольги Сумської

16 грудня 2020, 02:11
Автор: Лілія Вітюк

Салати на Новий рік — це можливість дати фантазії розгулятися. Адже крім стандартних олів'є, вінегрету і крабового салату з тих же інгредієнтів можна приготувати абсолютно інші, оригінальні страви.

Телеведуча та акторка Ольга Сумська поділилась рецептом Середземноморського салату з крабовим м’ясом або крабовими паличками. Якщо використовувати останні, то згідно з підрахунками артистки, одна порція такої страви (200 г) коштує 24 гривні і містить 243 ккал.

Відео дня

Середземноморський салат: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 огірка
  • 2 яйця
  • 1 стигле авокадо
  • 1 яблуко
  • 200 г крабового м’яса (або крабових паличок)
  • 50 г червоної ікри
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 80 г майонезу або натурального йогурту
  • сіль

Приготування:

1. Яйця відварити. Крабові палички добре розморозити і нарізати невеликими продовгуватими шматками.

2. Огірок нарізати тонкою та дрібною соломкою, посолити і перекласти на сито. Залишити на декілька хвилин, щоб зайва рідина стекла.

3. Яблуко потрібно почистити від шкірки, нарізати тоненькими смужками (як огірок) та збризнути лимонним соком.

4. У окремій тарілці яйця потрібно розім'яти виделкою до консистенції дрібних «крихт». Огірки потрібно «віджати» від зайвої вологи і додати до яєць. Туди ж покласти яблуко та ложку майонезу або йогурту. Ретельно перемішати салат.

5. Авокадо потрібно розділити навпіл, дістати ложкою зі шкірки та розім'яти виделкою у окремій тарілці. Сюди ж натерти зубчик часнику, ложку йогурту і трохи солі. Перемішати.

6. Для подачі салату потрібно взяти келихи на ніжках. На дно викладаємо перший шар — суміш огірків, яєць та яблук. Далі викладаємо крабове м’ясо (крабові палички), потім авокадо з часником. Прикрасити салати потрібно ложкою йогурту зверху та невеликою кількістю червоної ікри.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X