З рибою чи з куркою. Класичний рецепт салату Мімоза і його абхазька варіація
Салат Мімоза — одна з тих страв, які незмінно з’являються на новорічних столах. Ділимося двома рецептами улюбленого салату — класичним і абхазьким.
Класична Мімоза готувалася без картоплі та моркви, як звикли готувати господині, а абхазька версія салату ніжніша, бо робиться не з рибними консервами, а з куркою. Обидва варіанти краще готувати з домашнім майонезом.
Рецепт класичного салату Мімоза
Інгредієнти:
- 4 яйця
- Рибні консерви (лосось, сайра або тунець) у власному соку
- 2 середні головки цибулі
- 100 г вершкового масла
- майонез
- 200 г твердого сиру

Приготування:
Зваріть яйця. Вони повинні варитися не більше 10 хвилин, щоб жовтки не стали сірими.
Покладіть вершкове масло на деякий час у морозилку, щоб його було легше натерти.
Цибулю попередньо замочіть на 10−15 хвилин в окропі, щоб позбутися інтенсивного смаку й аромату.
Натріть вершкове масло та сховайте його на деякий час у морозилку чи холодильник, поки будете готувати інші інгредієнти.
Натріть яйця та сир на тертку.
Зберіть салат, правильно чергуючи шари Мімози: на саме дно тарілки або форми покладіть терті білки. Потім всипте сир і рівномірно розподіліть його по тарілці. Потім викладіть половину риби і залийте все майонезом.
Тепер всипте вершкове масло і залишки риби.
Наступний шар — подрібнена і позбавлена гіркоти цибуля.
Завершіть композицію майонезом, поверх якого рясно насипте яєчні жовтки.
Приберіть салат у холодильник на кілька годин, щоб він настоявся та як слід наситився усіма ароматами.
Рецепт мімози по-абхазьки
Інгредієнти:
- 4 середні відварені картоплини
- 1 ріпчаста цибуля
- 3 відварених курячих стегна
- 1 плавлений сир
- 3 відварені яйця
- майонез

Приготування
Цей салат готується і подається в пласкій мисці, а всі інгредієнти труться прямо в тарілку і не утрамбовуються. Кожен шар промащується майонезом.
Відваріть у мундирі картоплю з великою кількістю солі (для маслянистої структури і печеного аромату), очистіть і натріть на тарілку як нижній шар.
Потім дуже дрібно наріжте цибулю, далі помніть руками, промийте в друшляку і відіжміть, щоб прибрати неприємний запах і інтенсивний смак. Викладіть цибулю на картоплю.
На цибулю викладіть дрібно порізане куряче м’ясо. Слідом — натертий плавлений сир і білки. Зверху прикрасьте салат натертим жовтками.
Відправте готовий салат на кілька годин у холодильник для просотання.
Смачного!