З рибою чи з куркою. Класичний рецепт салату Мімоза і його абхазька варіація

30 грудня 2021, 17:26

Салат Мімоза — одна з тих страв, які незмінно з’являються на новорічних столах. Ділимося двома рецептами улюбленого салату — класичним і абхазьким.

Класична Мімоза готувалася без картоплі та моркви, як звикли готувати господині, а абхазька версія салату ніжніша, бо робиться не з рибними консервами, а з куркою. Обидва варіанти краще готувати з домашнім майонезом.

Відео дня

Рецепт класичного салату Мімоза

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • Рибні консерви (лосось, сайра або тунець) у власному соку
  • 2 середні головки цибулі
  • 100 г вершкового масла
  • майонез
  • 200 г твердого сиру
Урізноманітнити класичний салат можна незвичайною подачею (Фото: Garry518 / depositphotos.com)
Урізноманітнити класичний салат можна незвичайною подачею / Фото: Garry518 / depositphotos.com

Приготування:

Зваріть яйця. Вони повинні варитися не більше 10 хвилин, щоб жовтки не стали сірими.

Покладіть вершкове масло на деякий час у морозилку, щоб його було легше натерти.

Цибулю попередньо замочіть на 10−15 хвилин в окропі, щоб позбутися інтенсивного смаку й аромату.

Натріть вершкове масло та сховайте його на деякий час у морозилку чи холодильник, поки будете готувати інші інгредієнти.

Натріть яйця та сир на тертку.

Зберіть салат, правильно чергуючи шари Мімози: на саме дно тарілки або форми покладіть терті білки. Потім всипте сир і рівномірно розподіліть його по тарілці. Потім викладіть половину риби і залийте все майонезом.

Тепер всипте вершкове масло і залишки риби.

Наступний шар — подрібнена і позбавлена гіркоти цибуля.

Завершіть композицію майонезом, поверх якого рясно насипте яєчні жовтки.

Приберіть салат у холодильник на кілька годин, щоб він настоявся та як слід наситився усіма ароматами.

Рецепт мімози по-абхазьки

Інгредієнти:

  • 4 середні відварені картоплини
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 відварених курячих стегна
  • 1 плавлений сир
  • 3 відварені яйця
  • майонез
Абхазький салат подається в пласкій тарілці (Фото: vi-mart / depositphotos.com)
Абхазький салат подається в пласкій тарілці / Фото: vi-mart / depositphotos.com

Приготування

Цей салат готується і подається в пласкій мисці, а всі інгредієнти труться прямо в тарілку і не утрамбовуються. Кожен шар промащується майонезом.

Відваріть у мундирі картоплю з великою кількістю солі (для маслянистої структури і печеного аромату), очистіть і натріть на тарілку як нижній шар.

Потім дуже дрібно наріжте цибулю, далі помніть руками, промийте в друшляку і відіжміть, щоб прибрати неприємний запах і інтенсивний смак. Викладіть цибулю на картоплю.

На цибулю викладіть дрібно порізане куряче м’ясо. Слідом — натертий плавлений сир і білки. Зверху прикрасьте салат натертим жовтками.

Відправте готовий салат на кілька годин у холодильник для просотання.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X