З бейлісом. Як приготувати тістечко картопля за класичним рецептом

7 листопада 2019, 03:14

Смачні ласощі для вечірки, зустрічі з близькими або на частування дітям.

Тістечко картопля — один з найпопулярніших домашніх десертів. Готувати дуже швидко, десерт не вимагає випічки і серед інгредієнтів немає дорогих продуктів.

Існує кілька видів приготування солодкої картоплі: з печива, сухарів або бісквіта. Варіант з бісквітом вважається класичним.

Відео дня

Для крему найчастіше використовують вершкове масло і згущене молоко. У тісто також можна додавати коньяк, бейліс або ром.

Тістечко картопля: рецепт

Складові:

  • бісквіт — 1 шт

  • вершкове масло — 250 г

  • молоко згущене — 100 г

  • цукрова пудра — 150 г

  • какао-порошок — 5 ст.л.

  • бейліс — 1−2 ст.л.

  • волоські горіхи або фундук

Для приготування тістечок картопля випікаємо бісквіт, додавши до необхідних в рецепті інгредієнтів ще 30 г крохмалю, або беремо готовий.

Подрібнюємо бісквіт в крихту за допомогою блендера або натираємо на крупній тертці.

М’яке вершкове масло змішуємо з цукровою пудрою і збиваємо в блендері. Поступово додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати.

Далі в глибоку ємність викладаємо бісквіт, крем, подрібнені горіхи і додаємо бейліс. Перемішуємо вміст.

В окрему середньої величини ємність насипаємо какао-порошок.

Формуємо з тіста круглі кульки і обвалюємо їх в какао-порошку. Розмір тістечок може бути абсолютно різним.

Після того, як всі тістечка будуть готові, ставимо в холодильник на пару годин, щоб вони добре просочилися і тримали форму.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X