З бейлісом. Як приготувати тістечко картопля за класичним рецептом
Смачні ласощі для вечірки, зустрічі з близькими або на частування дітям.
Тістечко картопля — один з найпопулярніших домашніх десертів. Готувати дуже швидко, десерт не вимагає випічки і серед інгредієнтів немає дорогих продуктів.
Існує кілька видів приготування солодкої картоплі: з печива, сухарів або бісквіта. Варіант з бісквітом вважається класичним.
Для крему найчастіше використовують вершкове масло і згущене молоко. У тісто також можна додавати коньяк, бейліс або ром.
Тістечко картопля: рецепт
Складові:
- бісквіт — 1 шт
- вершкове масло — 250 г
- молоко згущене — 100 г
- цукрова пудра — 150 г
- какао-порошок — 5 ст.л.
- бейліс — 1−2 ст.л.
- волоські горіхи або фундук
Для приготування тістечок картопля випікаємо бісквіт, додавши до необхідних в рецепті інгредієнтів ще 30 г крохмалю, або беремо готовий.
Подрібнюємо бісквіт в крихту за допомогою блендера або натираємо на крупній тертці.
М’яке вершкове масло змішуємо з цукровою пудрою і збиваємо в блендері. Поступово додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати.
Далі в глибоку ємність викладаємо бісквіт, крем, подрібнені горіхи і додаємо бейліс. Перемішуємо вміст.
В окрему середньої величини ємність насипаємо какао-порошок.
Формуємо з тіста круглі кульки і обвалюємо їх в какао-порошку. Розмір тістечок може бути абсолютно різним.
Після того, як всі тістечка будуть готові, ставимо в холодильник на пару годин, щоб вони добре просочилися і тримали форму.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.