На Маковія. Рецепт швидкого макового рулету

14 серпня 2021, 06:13

Спеціально до свята пропонуємо вам приготувати швидкий і дуже смачний маковий рулет без дріжджів.

14 серпня слов’яни відзначають Медовий Спас, який також відомий як свято Маковія. Це день пам’яті семи старозавітних мучеників Маккавеїв, які прийняли кончину в 166 році до н. е. Саме 14 серпня в народі прийнято готувати страви з маком, а також починати Успенський піст.

Відео дня

Пропонуємо вам приготувати традиційний маковий рулет, без дріжджів, щоб заощадити час на очікуванні їх готовності.

Рулет з маком

Інгредієнти:

  • 3 ст. борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 150 г цукру
  • ½ ст. кефіру
  • 1 ч.л. соди
  • оцет для гасіння (за бажанням)
  • 250 г маку
  • ½ ч.л. кориці
  • 1 жовток для змащування рулету
  • Родзинки за бажанням і смаком
  • Цукрова пудра для прикраси

Приготування

Розітріть із цукром 100 г м’якого масла, туди ж додайте яйце, борошно, кефір і соду (можна не гасити, але щоб точно позбутися її присмаку, краще зробити це). Замісіть пружне тісто, яке можна буде розкачати, і поставте його на 30 хвилин у холодильник.

Потім приготуйте начинку. Для цього змішайте мак, цукор, корицю і 50 г розтопленого масла. Якщо хочете зробити начинку ніжнішою, попередньо проваріть мак 5−10 хвилин.

По завершенню часу розкачайте тісто завтовшки 1 см. Викладіть на нього начинку, відступивши пару сантиметрів на поздовжніх краях. Потім заверніть рулет, змажте його зверху жовтком, а за бажанням можете відразу розрізати на маленькі рулетики. Поставте випікатися ваш десерт у духовку, розігріту до 190 градусів, на 35 хвилин.

Подавати рулет краще через пару годин після випікання, щоб тісто стало трохи м’якшим. Але якщо хочеться з'їсти ще теплий рулет, можете насолодитися ним відразу.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X