З трьох інгредієнтів. Як приготувати рогалики за старовинним українським рецептом
Раніше тісто замішували без розпушувачів і маргарину, зате часто додавали інгредієнти, які були вдома — смалець, кисле молоко або сметану. За таким рецептом можна приготувати ніжні домашні рогалики.
Щоб приготувати просте тісто на рогалики, знадобиться усього три інгредієнти. Можна обрати будь-яку начинку — повидло, шоколад, фрукти, ягоди. Розповідаємо, як приготувати десерт з вишнями.
Інгредієнти:
- 1 склянка смальцю;
- 1 склянка сметани або кислого молока;
- борошно (в залежності від консистенції тіста);
- вишні для начинки.

Приготування:
1. У чистій ємності змішати смалець, сметану та поступово додавати борошно. Воно має вийти еластичним, м’яким, але не збитим. Вимістити його, завернути у плівку та відправити у холодильник на ніч.
2. Тісто розкатати тонким шаром, вирізати з нього трикутники і сформувати рогалики. Краще робити їх невеликими — приблизно, розміром з палець. Випікати у духовці за температури 180 C близько 15−20 хвилин (у залежності від потужності духовки).
3. Готові рогалики посипати або обваляти у цукровій пудрі.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати рогалики з повидлом за рецептом шеф-кухаря та колишньої судді шоу МастерШеф Єлизавети Глінської. З ними потрібно бути обережними, адже за словами Глінської - відірватись від них неможливо.
Також Євген Клопотенко ділився рецептом кіфликів — традиційних українських дріжжових рогаликів. Кулінар розповів, як приготувати випічку зі сливами, горіхами і маком.