Варто спробувати. Рецепт сирника від Катажини Меллер

13 серпня 2019, 05:00

Необычный рецепт

Сирник:

800 г напівжирного домашнього сиру або меленого сиру для сирників,

150 г нерафінованого коричневого цукру,

3/4 пачки вершкового масла,

6 яєць,

3 середньо розварених картоплини,

Відео дня

1 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру,

70 г апельсинової цедри,

70 г родзинок,

1 ч. л. натертої лимонної цедри,

дрібка солі,

1 ст. л. олії (для змащування форми),

1 ст. л. панірувальних сухарів.

Збиваємо жовтки з цукром на низьких обертах до утворення однорідної маси. Додаємо спочатку масло, збиваємо. Потім так само збиваємо ванільний екстракт. Додаємо сир та картоплини, змішуємо все та перекладаємо у велику миску. Додаємо апельсинову цедру та попередньо замочені в окропі родзинки, натираємо цедру з обвареної цитрини. Миємо міксер, змінюємо насадку та збиваємо білки з сіллю — так вони краще збиваються. Перевірити, чи білки добре збиті, дуже просто. Якщо ви перевертаєте миску, а білки тримаються днища, піна збита ідеально. Тепер поєднуємо білкову піну з основною масою, делікатно помішуючи. Мішати можна тільки в одному напрямку, а найкраще робити це дерев’яною ложкою. Тепер беремо круглу форму для випікання діаметром близько 26 см, змащуємо олією та посипаємо сухарями. Вливаємо у форму сирну масу й запікаємо 45 хв. при температурі 200ºС.

Після того як готовий сирник охолоне, можна посипати його цукровою пудрою або прикрасити шоколадним соусом, для чого треба розтопити півплитки чорного шоколаду на водяній бані, безперервно помішуючи. Я використовую шоколад з 70-відсотковим вмістом какао. Розтопленим шоколадом змащуємо верх сирника, трішки чекаємо та посипаємо пластівцями мигдалю.

Показати ще новини
Радіо НВ
X