З білим шоколадом і мигдалем. Рецепт кексів від ведучої Ревізора

23 вересня 2020, 04:00
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Провідна Нового каналу поділилася рецептом повітряного кексу з білим шоколадом, глазур’ю і мигдальними пластівцями.

Ведуча шоу Ревізор Юлія Панкова стежить за фігурою і навіть розповідала, як їй вдалося схуднути на дев’ять кілограмів. Але це не заважає їй час від часу дозволяти собі деякі ситні солодкі десерти.

Відео дня

Юлія Панкова (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Юлія Панкова / Фото: Прес-служба Нового каналу

До того ж, в білому шоколаді міститься низка корисних вітамінів і мінералів, таких як калій, фосфор і вітаміни групи В. Енергетична цінність білого шоколаду майже не поступається чорному.

Інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки
  • 2 яєчних білка
  • 170 г білого пористого шоколаду
  • 75 г цукру
  • 75 г пшеничного борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 10 г масла
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 100 г 20% сметани
  • 50 г мигдальних пластівців

Ревізор Юлія Панкова поділилася рецептом ніжного кексу з білим шоколадом (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Ревізор Юлія Панкова поділилася рецептом ніжного кексу з білим шоколадом / Фото: Прес-служба Нового каналу

Приготування:

1. Жовтки з цукром і ванільним цукром потрібно збити до консистенції пишного крему. Потім розтопити плитку білого шоколаду на водяній бані. Щоб шоколад не взявся грудками, його варто постійно перемішувати.

2. Розтоплений шоколад влити в жовтки, додати сметану і ретельно збити.

3. В отриману масу додати борошно, розпушувач і акуратно перемішати ложкою знизу вгору, щоб не порушити текстуру. Білки збити до міцних піків і порційно ввести в тісто.

4. Форму вистелити пергаментом, змастити маслом і присипати борошном. Потім викласти туди тісто і випікати в духовці 40−45 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Кексу краще дати охолонути у формі і тільки потім діставати і подавати на стіл. В цей час варто приготувати глазур: просто розтопити на водяній бані 70 г шоколаду. Полийте ним готовий кекс і посипте мигдальними пластівцями. Охолоджувати в холодильнику.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X