З білим шоколадом і мигдалем. Рецепт кексів від ведучої Ревізора
Провідна Нового каналу поділилася рецептом повітряного кексу з білим шоколадом, глазур’ю і мигдальними пластівцями.
Ведуча шоу Ревізор Юлія Панкова стежить за фігурою і навіть розповідала, як їй вдалося схуднути на дев’ять кілограмів. Але це не заважає їй час від часу дозволяти собі деякі ситні солодкі десерти.

До того ж, в білому шоколаді міститься низка корисних вітамінів і мінералів, таких як калій, фосфор і вітаміни групи В. Енергетична цінність білого шоколаду майже не поступається чорному.
Інгредієнти:
- 2 яєчних жовтки
- 2 яєчних білка
- 170 г білого пористого шоколаду
- 75 г цукру
- 75 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 10 г масла
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 100 г 20% сметани
- 50 г мигдальних пластівців

Приготування:
1. Жовтки з цукром і ванільним цукром потрібно збити до консистенції пишного крему. Потім розтопити плитку білого шоколаду на водяній бані. Щоб шоколад не взявся грудками, його варто постійно перемішувати.
2. Розтоплений шоколад влити в жовтки, додати сметану і ретельно збити.
3. В отриману масу додати борошно, розпушувач і акуратно перемішати ложкою знизу вгору, щоб не порушити текстуру. Білки збити до міцних піків і порційно ввести в тісто.
4. Форму вистелити пергаментом, змастити маслом і присипати борошном. Потім викласти туди тісто і випікати в духовці 40−45 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Кексу краще дати охолонути у формі і тільки потім діставати і подавати на стіл. В цей час варто приготувати глазур: просто розтопити на водяній бані 70 г шоколаду. Полийте ним готовий кекс і посипте мигдальними пластівцями. Охолоджувати в холодильнику.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life