З бісквітом і без. Рецепт желейного торта «бите скло»

20 жовтня 2019, 04:19

Різнобарвний желейний десерт відмінно підійде для сімейного чаювання або частування гостей.

Торт Бите скло традиційно готують зі шматочків желе і збитої сметани з цукром. Додавання бісквіта або печива, робить торт більш ситним з насиченим смаком.

Для десерту можна використовувати різні фрукти і ягоди, які попередньо краще помістити в желейну масу.

Відео дня

Торт Бите скло: рецепт

Instagram - want_bake
Фото: Instagram - want_bake

Складові:

  • желе - 3 шт.
  • сметана - 500 г
  • цукор - 200-250 г
  • желатин - 25 г
  • бісквітне печиво - 150-200 г

Як зробити торт Бите скло? Для початку потрібно зробити желе - це найдовший процес в приготуванні десерту. Желе краще взяти різних кольорів, так торт буде виглядати цікавіше.

Розводимо желе гарячою водою. Для приготування беремо трохи менше рідини, ніж зазначено на упаковці, щоб желе було щільної консистенції.

Розливаємо желе в форми і ставимо в холодильник на 4 години. Желе можна залити ввечері і продовжити приготування торта наступного дня або купити готовий мармелад.

Коли желе застигне, нарізаємо його невеликими кубиками і перемішуємо.

Збиваємо міксером сметану з цукром і вливаємо розведений желатин.

Форму для торта краще брати зі знімним дном, так його буде легше вийняти. Виливаємо в форму сметанний крем, додаємо шматочки желе і дуже швидко розрівнюємо все. Якщо хочеться більш ситний торт, то на дно форми спочатку викладаємо бісквіт, після чого виливаємо сметанний крем з желе.

Прикрашаємо торт шматочками желе і ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X