Простий рецепт. Як приготувати сирне печиво з корицею

2 листопада 2019, 07:13

Свіжоспечене домашнє печиво з сиром сподобається як ласунам, так і прихильникам правильного харчування.

Хрустке печиво з сиром і корицею — це випічка, для якої потрібно мінімум кулінарних умінь. Таке печиво можна робити з дітьми, що зробить процес приготування цікавішим.

Відео дня

Рецепт сирного печива досить простий і не вимагає екзотичних інгредієнтів. Якщо замінити пшеничне борошно на рисове, сирне печиво буде не тільки смачним, але і корисним.

Сирне печиво: як приготувати

Складові:

  • сир — 250 г
  • цукор — 50−100 г
  • борошно — 150−200 г
  • вершкове масло — 100 г
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • цукрова пудра
  • кориця
  • сіль

Вершкове масло дістаємо заздалегідь з холодильника. Сир розтираємо виделкою, додаємо розм’якшене вершкове масло і ретельно все перемішуємо.

Поступово додаємо в ємність з сиром борошно, розпушувач, сіль і корицю, замішуємо тісто. Присипаємо тісто борошном, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1−2 години.

Через потрібний час дістаємо тісто з холодильника, тонко розгортаємо і за допомогою формочок вирізаємо печиво.

Деко застилає пергаментним папером.

Формуємо з тіста «вушка» або «гусячі лапки». Для цього кожен шматочок тіста опускаємо в цукор, після чого складаємо навпіл (цукор повинен бути всередині).

Опускаємо в цукор півкола і знову звертаємо тісто навпіл і ще раз опускаємо в цукор. Кладемо тісто на деко цукром догори.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо печиво 20−25 хвилин. Готове сирне печиво посипаємо цукровою пудрою. У тісто також можна додати цедру лимона.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X