Просто і смачно. Як приготувати класичний чизкейк Нью-Йорк

21 вересня 2019, 07:00
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Чизкейк — легкий і смачний десерт, який легко приготувати в домашніх умовах.

Це ніжне частування виходить смачним і вишуканим, а готувати його дуже просто. До того ж, чизкейк можна прикрашати свіжими фруктами і ягодами, шоколадною глазур’ю або вершками — це простий спосіб надати десерту приголомшливо привабливий вигляд.

Відео дня

Складові

Для коржа:

85 г вершкового масла трохи додатково — для форми)

140 г подрібненого цільнозернового печива (можна взяти більше, якщо вам подобається товщий корж)

1 столова ложка цукру

Для начинки чизкейка:

900 г крем-сиру Філадельфія, або іншого жирного м’якого сиру, кімнатної температури

250 г цукрової пудри

3 столові ложки борошна

1,5 чайної ложки ванільного екстракту

Дрібно терта цедра 1 лимона (Близько 2 ч. Л.)

1,5 чайної ложки лимонного соку

3 великих яйця плюс 1 жовток

284 мл вершків з упаковки

Приготування:

Поставте деко в середині духовки. Нагрійте духовку до 180 °C.

Для коржа розтопіть 85 г вершкового масла на сковороді. Додайте масло до 140 г розкришеного печива і 1 столову ложку цукрового піску, стежте, щоб суміш не була сухою. Викладіть суміш на деко, попередньо застеливши його папером для випічки, і випікайте протягом 10 хвилин. Остудіть на решітці під час приготування начинки.

Для начинки збільште температуру духовки до 220 °C. 900 г крем-сиру збивайте вінчиком приблизно дві хвилини. Поставте міксер на низьку швидкість, поступово додайте до сиру 250 г цукрового піску, потім 3 столові ложки борошна і дрібку солі, збивайте. Додайте 1,5 чайної ложки ванільного екстракту, дві чайні ложки лимонної цедри і 1,5 чайної ложки лимонного соку.

По одному додайте яйця і жовток, добре перемішайте — краще скористатися лопаткою, а не міксером. Додайте вершки й акуратно перемішайте, не збивайте.

Tina Guina / Unsplash
Фото: Tina Guina / Unsplash

Вилийте начинку в форму на готовий корж. Акуратно розрівняйте верх, якщо є бульбашки — проткніть їх ножем або обережно струсіть форму. Запікайте 10−15 хвилин, потім зменшіть температуру до 110 °C і доведіть до готовності, випікаючи чизкейк ще годину. На дно духовки можна поставити ємність з водою.

Чизкейк не повинен зарум’янитись. Він готовий, коли центр злегка тремтить, якщо посувати форму. Після вимикання, залиште чизкейк у прочиненій духовці на годину. Потім залиште його при кімнатній температурі до повного охолодження. Проведіть тонким ножем уздовж стінок форми і поставте в холодильник на ніч.

Подавайте чизкейк, прикрасивши його свіжими ягодами — полуницею, малиною, чорницею. Класичний чизкейк також часто поливають сметаною з цукром і варенням на вибір.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X