Просто і смачно. Як приготувати класичний чизкейк Нью-Йорк
Чизкейк — легкий і смачний десерт, який легко приготувати в домашніх умовах.
Це ніжне частування виходить смачним і вишуканим, а готувати його дуже просто. До того ж, чизкейк можна прикрашати свіжими фруктами і ягодами, шоколадною глазур’ю або вершками — це простий спосіб надати десерту приголомшливо привабливий вигляд.
Складові
Для коржа:
85 г вершкового масла (і трохи додатково — для форми)
140 г подрібненого цільнозернового печива (можна взяти більше, якщо вам подобається товщий корж)
1 столова ложка цукру
Для начинки чизкейка:
900 г крем-сиру Філадельфія, або іншого жирного м’якого сиру, кімнатної температури
250 г цукрової пудри
3 столові ложки борошна
1,5 чайної ложки ванільного екстракту
Дрібно терта цедра 1 лимона (Близько 2 ч. Л.)
1,5 чайної ложки лимонного соку
3 великих яйця плюс 1 жовток
284 мл вершків з упаковки
Приготування:
Поставте деко в середині духовки. Нагрійте духовку до 180 °C.
Для коржа розтопіть 85 г вершкового масла на сковороді. Додайте масло до 140 г розкришеного печива і 1 столову ложку цукрового піску, стежте, щоб суміш не була сухою. Викладіть суміш на деко, попередньо застеливши його папером для випічки, і випікайте протягом 10 хвилин. Остудіть на решітці під час приготування начинки.
Для начинки збільште температуру духовки до 220 °C. 900 г крем-сиру збивайте вінчиком приблизно дві хвилини. Поставте міксер на низьку швидкість, поступово додайте до сиру 250 г цукрового піску, потім 3 столові ложки борошна і дрібку солі, збивайте. Додайте 1,5 чайної ложки ванільного екстракту, дві чайні ложки лимонної цедри і 1,5 чайної ложки лимонного соку.
По одному додайте яйця і жовток, добре перемішайте — краще скористатися лопаткою, а не міксером. Додайте вершки й акуратно перемішайте, не збивайте.

Вилийте начинку в форму на готовий корж. Акуратно розрівняйте верх, якщо є бульбашки — проткніть їх ножем або обережно струсіть форму. Запікайте 10−15 хвилин, потім зменшіть температуру до 110 °C і доведіть до готовності, випікаючи чизкейк ще годину. На дно духовки можна поставити ємність з водою.
Чизкейк не повинен зарум’янитись. Він готовий, коли центр злегка тремтить, якщо посувати форму. Після вимикання, залиште чизкейк у прочиненій духовці на годину. Потім залиште його при кімнатній температурі до повного охолодження. Проведіть тонким ножем уздовж стінок форми і поставте в холодильник на ніч.
Подавайте чизкейк, прикрасивши його свіжими ягодами — полуницею, малиною, чорницею. Класичний чизкейк також часто поливають сметаною з цукром і варенням на вибір.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life