Дієтична. Як приготувати ПП сирну паску

15 квітня 2020, 02:50

Якщо здобні паски не входять у ваші плани через дієту, завжди можна приготувати корисну дієтичну сирну паску.

За великодніми традиціями, на столі обов’язково повинна бути сирна паска. Це дуже корисний і смачний десерт, але досить калорійний через жирний кисломолочний сир і сметану, а також цукор і цукрову пудру. Але, проявивши трохи винахідливості, можна приготувати дієтичну сирну паску. ПП сирна паска готується без додавання цукру, кисломолочний сир використовується знежирений, а замість жирної сметани додають 10% -у або класичний йогурт без добавок. Солодкість дієтичному сирному десерту додає мед, сироп або сухофрукти.

Відео дня

Як приготувати ПП сирну паску?

Складові:

  • знежирений кисломолочний сир — 500 г
  • сметана — 50 г
  • мед — 50 мл
  • сухофрукти (чорнослив, родзинки) — 100 г
  • цукати — 50 г

Сухофрукти і цукати промиваємо і обсушуємо на паперовому рушнику.

Знежирений кисломолочний сир змішуємо зі сметаною, медом, сухофруктами і цукатами до однорідної консистенції.

Викладаємо сирну суміш у форму для паски, застелену вологою марлею, зверху ставимо вантаж і відправляємо в холодильник на 12−18 годин.

Через деякий час дістаємо сирну паску з холодильника і перевертаємо на блюдо.

За бажанням, можна прикрасити паску подрібненими горіхами.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X