Пісна страва. Класичний рецепт салату Вінегрет
Для класичного салату Вінегрет використовують відварені овочі, солоні огірки і ріпчасту цибулю.
Салат Вінегрет був відомий ще в 19 столітті. Його назва походить від французького соусу vinaigrette, який готували на основі оцту, гірчиці та оливкової олії.
Вінегрет - це прекрасне блюдо на Різдвяний піст. Щоб всі овочі в вінегреті зберегли свій колір, буряк потрібно нарізати окремо від інших овочів. Також ріпчасту цибулю краще додавати безпосередньо перед їжею.
Салат Вінегрет
Вінегрет класичний прекрасно доповнить пісне меню
Інгредієнти
Енергетична цінність: на 100 г 89 Ккал
Інструкція приготування
Загальний час: 02:00 (Час приготування: 00:30)
- Ставимо на вогонь дві каструлі і чекаємо поки закипить вода. В першу каструлю з підсоленою водою кладемо картоплю і моркву. Варимо овочі близько 20-30 хв. до готовності.
- У другу каструлю з підкисленою водою (1-2 ч. л. оцту) кладемо буряк і варимо 40-60 хв.
- Після того, як всі овочі зваряться, охолоджуємо їх і очищаємо.
- Далі нарізаємо моркву і картоплю невеликими кубиками. Нарізаємо огірки і додаємо до картоплі і моркви.
- Заправляємо овочі олією, солимо і перемішуємо. Буряк нарізаємо такими ж кубиками, поливаємо олією, перемішуємо і додаємо до інших овочів. Перед подачею на стіл в салат додаємо ріпчасту цибулю.
У Вінегрет також можна додати за бажанням варену квасолю, квашену капусту або зелений консервований горошок.
Також Вінегрет можна приготувати за староруським рецептом. Для цього солоні огірки замінюють журавлиною і квашеною капустою і подають до салату тюльку.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.