Пісна страва. Класичний рецепт салату Вінегрет

23 грудня 2019, 03:21

Для класичного салату Вінегрет використовують відварені овочі, солоні огірки і ріпчасту цибулю.

Салат Вінегрет був відомий ще в 19 столітті. Його назва походить від французького соусу vinaigrette, який готували на основі оцту, гірчиці та оливкової олії.

Вінегрет - це прекрасне блюдо на Різдвяний піст. Щоб всі овочі в вінегреті зберегли свій колір, буряк потрібно нарізати окремо від інших овочів. Також ріпчасту цибулю краще додавати безпосередньо перед їжею.

Відео дня

Салат Вінегрет

Вінегрет класичний прекрасно доповнить пісне меню

Інгредієнти

картопля 4 шт.

морква 4 шт.

буряк 1 шт.

солоні огірки 3 шт.

ріпчаста цибуля 1 шт.

олія за смаком

сіль за смаком

Енергетична цінність: на 100 г 89 Ккал

Інструкція приготування

Загальний час: 02:00 (Час приготування: 00:30)

  1. Ставимо на вогонь дві каструлі і чекаємо поки закипить вода. В першу каструлю з підсоленою водою кладемо картоплю і моркву. Варимо овочі близько 20-30 хв. до готовності.
  2. У другу каструлю з підкисленою водою (1-2 ч. л. оцту) кладемо буряк і варимо 40-60 хв.
  3. Після того, як всі овочі зваряться, охолоджуємо їх і очищаємо.
  4. Далі нарізаємо моркву і картоплю невеликими кубиками. Нарізаємо огірки і додаємо до картоплі і моркви.
  5. Заправляємо овочі олією, солимо і перемішуємо. Буряк нарізаємо такими ж кубиками, поливаємо олією, перемішуємо і додаємо до інших овочів. Перед подачею на стіл в салат додаємо ріпчасту цибулю.

У Вінегрет також можна додати за бажанням варену квасолю, квашену капусту або зелений консервований горошок.

Також Вінегрет можна приготувати за староруським рецептом. Для цього солоні огірки замінюють журавлиною і квашеною капустою і подають до салату тюльку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X