Простий рецепт. Як приготувати пісний пиріг з квашеною капустою

18 березня 2020, 03:05

Рецепт капустяного пирога без яєць, кефіру і вершкового масла підійде для людей, які дотримуються Великого посту.

Пироги з капустою - ситна випічка з простих сезонних продуктів. Пісний варіант пирога відрізняється від традиційного відсутністю яєць, вершкового масла і кефіру, але на смаку це не позначається. Для несолодкої випічки можна використовувати як свіжу капусту, так і квашену, яка додасть пирогу невелику кислинку. Також в начинку можна додати гриби або картоплю.

Відео дня

Як приготувати пісний пиріг з капустою?

Інгредієнти:

  • Борошно - 500 г
  • Сухі дріжджі - 10 г
  • Цукор, сіль - по 1 ст. л.
  • Олія - 8 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Квашена капуста - 500 г

Висипаємо сухі дріжджі в тарілку, додаємо 1 ст. л. цукру і заливаємо 300 мл теплої води. Додаємо до дріжджів більшу частину просіяного борошно з 1 ст. л. солі і замішуємо тісто. Коли тісто стане більш густим, наливаємо 3 ст. л. олії.

Висипаємо на стіл борошно, яке залишилося і викладаємо тісто. Добре вимішуємо тісто, обертаємо його в харчову плівку і відправляємо на деякий час в холодильник.

Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на олії. Квашену капусту так само обсмажуємо на олії. Додаємо цибулю і перемішуємо.

Дістаємо тісто з холодильника і поділяємо його на дві частини - одна більша, друга менша.

Розкачуємо тісто. У присипану борошном форму для випічки кладемо більшу частину тіста, формуючи невеликі бортики. Зверху на тісто викладаємо начинку, акуратно розподіляючи ложкою по поверхні.

Розкачуємо меншу частину тіста. Накриваємо тістом пиріг, акуратно защипуючи краї. Змащуємо пиріг олією і робимо невеликий отвір зверху, щоб виходив пар.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо пиріг в духову шафу на 30-40 хвилин. Після того, як пиріг буде готовий, дістаємо його з духовки і накриваємо кухонним рушником, щоб уникнути втрати вологи. Пісний пиріг з квашеною капустою готовий!

Показати ще новини
Радіо НВ
X