Пісний варіант. Як приготувати домашній майонез

1 вересня 2020, 04:53
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Пісний або веганський майонез можна приготувати з нуту, гороху, аквафарби, авокадо, насіння або горіхів.

Майонез — одна з найпопулярніших заправок для салатів, перших страв і приготування маринадів. Класичний майонез роблять з яєць, оливкової олії, соку лимона, гірчиці і різних спецій. Але в піст такий майонез не дозволений, не кажучи вже про магазинний соус. В такому випадку можливо приготувати пісний домашній майонез.

Відео дня

Пісний майонез: рецепт

Інгредієнти:

  • Горіхи або насіння (кешью/насіння соняшнику) — 150−250 г
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Сік лимона — 2 ст. л.
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Часник — 2−3 зубчики
  • Оцет — ½ ч. л.
  • Сіль, перець — за смаком

Насіння або горіхи промиваємо і заливаємо холодною водою на ніч. Якщо немає часу, можна залити насіння/горіхи на 1 годину гарячою водою, але не окропом.

Вранці зливаємо воду і заливаємо насіння/горіхи новою — вода повинна їх покривати. Переливаємо все в блендер, додаємо спеції і збиваємо в однорідну масу. Якщо маса погано збивається, можна додавати ще трохи води — по 1 ст. л.

Додаємо в блендер інші інгредієнти і ще раз збиваємо, щоб отримати однорідну консистенцію.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X