Пісний варіант. Як приготувати домашній майонез
Пісний або веганський майонез можна приготувати з нуту, гороху, аквафарби, авокадо, насіння або горіхів.
Майонез — одна з найпопулярніших заправок для салатів, перших страв і приготування маринадів. Класичний майонез роблять з яєць, оливкової олії, соку лимона, гірчиці і різних спецій. Але в піст такий майонез не дозволений, не кажучи вже про магазинний соус. В такому випадку можливо приготувати пісний домашній майонез.
Пісний майонез: рецепт
Інгредієнти:
- Горіхи або насіння (кешью/насіння соняшнику) — 150−250 г
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Сік лимона — 2 ст. л.
- Гірчиця — 1 ч. л.
- Часник — 2−3 зубчики
- Оцет — ½ ч. л.
- Сіль, перець — за смаком
Насіння або горіхи промиваємо і заливаємо холодною водою на ніч. Якщо немає часу, можна залити насіння/горіхи на 1 годину гарячою водою, але не окропом.
Вранці зливаємо воду і заливаємо насіння/горіхи новою — вода повинна їх покривати. Переливаємо все в блендер, додаємо спеції і збиваємо в однорідну масу. Якщо маса погано збивається, можна додавати ще трохи води — по 1 ст. л.
Додаємо в блендер інші інгредієнти і ще раз збиваємо, щоб отримати однорідну консистенцію.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life