З гречки, вівсяних пластівців або капусти. Три рецепти котлет без м’яса

20 березня 2020, 04:25

Хто сказав, що котлети повинні бути виключно з м’ясного фаршу? Картопля, капуста, вівсянка, гречка — можна експериментувати з будь-якими інгредієнтами.

Всупереч поширеній думці, що пісні котлети виходять сухими і несмачними, такі котлети можуть бути дуже соковитими і апетитними. Безм'ясні котлети добре урізноманітнюють звичне меню або складуть основу пісного меню. Пропонуємо три рецепти котлет без м'яса, вибирайте будь-який і експериментуйте.

Відео дня

Котлети з гречкою та картоплею: рецепт

Інгредієнти:

  • Гречана каша (готова) - 2,5-3 склянки
  • Картопля - 5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Олія

Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

Гречку відварюємо і охолоджуємо. Додаємо до картоплі гречану кашу і спеції, добре перемішуємо. Якщо гречка дуже суха і суміш розпадається, можна додати трохи води.

Робимо з фаршу невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді. Викладаємо котлети на розігріту сковороду і обсмажуємо близько 2 хвилин з кожного боку.

Далі кладемо всі котлети в сковороду, накриваємо кришкою і трохи пропарюємо на повільному вогні.

Котлети з капустою і картоплею: рецепт

Інгредієнти:

  • Капуста - 1 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Борошно - 130-150 г
  • Крупа манна - 3 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Зелень
  • Олія

Капусту дрібно шаткуємо, кладемо в каструлю і заливаємо окропом на 1 годину.

Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.

Зливаємо воду з капусти і обсмажуємо її на олії близько 20 хвилин.

Картоплю натираємо на крупній тертці і змішуємо з цибулею, дрібно нарізаною зеленню і розчавленим часником.

Додаємо до картоплі з цибулею обсмажену капусту і добре перемішуємо. Додаємо манну крупу, сіль, перець і ще раз перемішуємо.

Поступово вводимо в суміш борошно. Формуємо з фаршу невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді і обсмажуємо котлети до рум'яної скоринки з кожного боку.

Котлети з вівсяними пластівцями і печерицями: рецепт

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні - 1 склянка
  • Картопля (відварена або запечена) - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Печериці - 150 г
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком
  • Олія

Вівсяні пластівці заливаємо склянкою окропу, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Печериці миємо й нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо гриби на суху сковороду і готуємо до випарювання води.

Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Часник і цибулю очищаємо і подрібнюємо в блендері до однорідного стану.

До вівсяних пластівців додаємо подрібнену цибулю з часником, картоплю, печериці, сіль і перець. Добре все перемішуємо.

З отриманого фаршу формуємо невеликі котлети. Олію розігріваємо на сковороді і обсмажуємо котлети близько 5 хвилин з кожного боку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X