Пісний варіант. Рецепт оселедця під шубою на Різдво

5 січня 2021, 13:15

Оселедець під шубою — часта гостя зимових святкових столів. Піст — не привід відмовлятися від улюбленої страви.

Щоб зробити оселедець під шубою прийнятним на пісному різдвяному столі, потрібно всього-на-всього замінити звичайний майонез на рослинну олію чи пісний майонез.

Рецепт пісного оселедця під шубою

Відео дня

Інгредієнти:

  • 1 малосольний оселедець
  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 2-3 шт. картоплі
  • 0,5 ріпчастої цибулі
  • рослинна олія чи пісний майонез
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Обробіть рибу, зріжте філе, приберіть кісточки та наріжте оселедець кубиками.

Картоплю, моркву та буряк добре вимийте і, не очищаючи від шкірки, зваріть на слабкому вогні до м'якості овочів (40-60 хвилин у залежності від розміру овочів).

Дістаньте овочі з каструлі, остудіть, очистіть від шкірки та натріть на крупній тертці.

Очистіть цибулю та дрібно наріжте її.

Викладайте інгредієнти шарами, кожен з яких трохи поливайте соняшниковою олією, оливковою або пісним майонезом.

Перший шар - половина картоплі, другий - половина оселедця, третій - знову картопля, четвертий - оселедець. Потім п'ятим шаром покладіть цибулю, шостим - моркву та трохи солі з перцем, сьомим - буряк і так само трохи солі та перцю.

Верхній буряковий шар гарно змастіть майонезом або полийте олією.

Затягніть салат харчовою плівкою і приберіть у холодильник на кілька годин, щоб він настоявся перед подачею.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X