Торт без крему. Як приготувати пиріг Зебра

8 квітня 2020, 02:47

Смугастий пиріг Зебра готують за принципом однойменного торта, але без використання крему.

Пиріг Зебра відносять до простої швидкої випічки, однак виглядає він дуже святково. Найекстравагантнішим інгредієнтом пирога є какао, всі інші продукти завжди можна знайти в холодильнику. Пиріг готують як на кефірі, так і на сметані. У тісто також можна додати волоські горіхи. Пиріг Зебра можна випікати в духовці, а також готувати в мультиварці, що ще більше спрощує випічку десерту.

Відео дня

Як приготувати пиріг Зебра?

Складові:

  • какао - 2 ст. л.
  • цукор - 300 г
  • яйце - 4 шт.
  • борошно - 250 г
  • сметана - 200 г
  • вершкове масло - 100 г
  • сода (або розпушувач) - 1 ч. л.

Просіяне борошно змішуємо з содою. Яйця збиваємо з цукром до стійкої піни. Далі додаємо до збитих яєць сметану, розм'якшене вершкове масло і збиваємо все міксером. Всипаємо борошно з содою і ще раз збиваємо міксером. Поділяємо тісто на дві однакові частини, в одну з частин тіста додаємо какао і ретельно перемішуємо. Форму для випікання застилаємо пекарським папером і змащуємо вершковим маслом. По черзі виливаємо біле і шоколадне тісто - 2 ст. л. світлого тіста, потім 2 ст. л. темного в центр, поки не закінчиться все тісто. Розігріваємо духовку до 180 °C і випікаємо пиріг близько 45-60 хв. Готовий пиріг трохи охолоджуємо і подаємо. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X