Поки чекаєш гостей. Як приготувати пиріг із абрикосами

12 липня 2020, 04:09

Абрикосовий пиріг не вимагає особливих кулінарних здібностей і складних інгредієнтів.

Пиріг із абрикосами — проста літня випічка, якою можна порадувати своїх гостей або близьких. Для приготування знадобиться година часу і найпростіші інгредієнти — борошно, молоко, яйця, абрикоси. Тісто абсолютно невибагливе і вийде навіть у тих, хто до цього ніколи не готував пироги. Пропонуємо не відкладати приготування і спробувати рецепт прямо зараз.

Відео дня

Як приготувати абрикосовий пиріг?

Складові:

  • абрикоси — 300 г
  • борошно — 250 г
  • молоко — 150 мл
  • олія — 150 мл
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 120 г
  • розпушувач — 1 ч. л.

Абрикоси миємо і виймаємо кісточки. Нарізаємо фрукти на невеликі шматочки. Збиваємо міксером яйце з цукром. Вливаємо олію і молоко, ретельно збиваємо все міксером. Просіваємо борошно, додаємо до нього розпушувач і поступово всипаємо в яєчну суміш. Ретельно збиваємо масу до однорідної консистенції. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випічки змащуємо олією і акуратно виливаємо тісто. Зверху викладаємо шматочки абрикосів. Ставимо форму в духовку на 40−50 хвилин. Готовий пиріг розрізаємо і подаємо з кулькою морозива.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X