Літня випічка. Як приготувати простий пиріг із вишнею

2 липня 2020, 03:59

Вишневий пиріг завжди асоціюється з літом і насиченим смаком ягід. Пропонуємо простий рецепт пирога, який зможе приготувати кожен.

Пиріг із вишнею можна готувати і влітку, і взимку. Для цього достатньо заморозити ягоди і в потрібний момент використовувати їх. Але аромат свіжих вишень в пирозі не зрівняється ні з чим. Пропонуємо приготувати простий ягідний пиріг, який можна їсти з чаєм, компотом, киселем або лимонадом.

Відео дня

Як приготувати пиріг із вишнею?

Складові:

  • вишня - 1 кг
  • цукор - 150 г
  • борошно - 150 г
  • вершкове масло - 100 г
  • яйце - 2 шт.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • сіль - ½ ч. л.
  • кокосова стружка

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника. Видаляємо з вишні кісточки. Збиваємо міксером вершкове масло з цукром і поступово додаємо яйця. Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і сіль. Ретельно збиваємо всю масу міксером. Виливаємо тісто в форму, розподіляємо ложкою та викладаємо зверху вишню. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо 40-60 хвилин. Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому повністю охолонути і посипаємо кокосовою стружкою. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X