Петрів піст 2020. Підбірка найкращих літніх пісних страв

14 червня 2020, 01:50

Літній Петрів піст передбачає відмову від м’ясних і молочних продуктів, яєць, а ось риба в деякі дні допускається.

Петрів піст починається 15 червня і продовжиться до 11 липня. Пост вважається не суворим. Щопонеділка дозволена гаряча їжа без олії. По середах і п'ятницях рекомендована холодна їжа рослинного походження - сухоядіння. По вівторках, четвергах, суботах і неділях дозволено їсти рибу і гарячу їжу з олією. У свято Різдва Іоанна Предтечі (7 липня) також можна їсти рибу.

Відео дня

Календар харчування по днях:

  • 15 червня, 22 червня, 29 червня, 6 липня (понеділок)

День гарячої їжі без олії - супи, тушковані овочі, гриби, каші

  • 16 червня, 23 червня, 30 червня, 7 липня 2020 року (вівторок)

Дозволено їсти рибні страви

  • 17 червня, 24 червня, 1 липня, 8 липня 2020 року (середа)

У цей день потрібно дотримуватися сухоядіння - дозволені хліб, сирі фрукти і овочі, сухофрукти, горіхи і мед

  • 18 червня, 25 червня, 2 липня, 9 липня 2020 року (четвер)

Дозволяється вживати страви з риби

  • 19 червня, 26 червня, 3 липня, 10 липня 2020 року (п'ятниця)

День сухоядіння - хліб, сирі фрукти і овочі, горіхи і мед, сухофрукти

  • 20 червня, 27 червня, 4 липня, 11 липня 2020 року (субота)

Можна вживати рибу

  • 21 червня, 28 червня, 5 липня 2020 року (неділя)

Дозволено вживання різних рибних страв

Пісна добірка з п'яти страв

Instagram - lucy.dvo
Фото: Instagram - lucy.dvo

Крем-суп із кропиви. Страви з кропиви - це не тільки неймовірно корисно (кропива зміцнює імунітет), але також смачно і різноманітно. Густий суп із кропивою наситить організм вітамінами і макроелементами, що в піст дуже важливо. Щоб кропива не втрачала своїх корисних властивостей, в суп її додають в кінці приготування.

Instagram - little_big_food
Фото: Instagram - little_big_food

Салат із полуницею і сиром тофу. Літній легкий салат із полуницею внесе різноманітність у звичне пісне меню. Сир тофу додає страві поживності, роблячи його повноцінним прийомом їжі. А зелень допомагає збалансувати солодкість ягоди.

Instagram - flerova_healingfood
Фото: Instagram - flerova_healingfood

Рибні котлети. Котлети з риби без додавання молока і яєць можна приготувати в дозволені для цього пісні дні. Страву можна робити з морської риби або річкової. Останній варіант більш дієтичний і бюджетний, і підійде практично до будь-якого гарніру.

Instagram - emimiil
Фото: Instagram - emimiil

Чорничне морозиво. Десерт із замороженої чорниці і рослинного молока - прекрасний варіант літньої легкої страви. Відсутність коров'ячого молока, яке може бути алергеном, і ароматизаторів дозволяють готувати морозиво і для дітей. Кілька хвилин і корисний десерт буде готовий.

Instagram - glasgefluester
Фото: Instagram - glasgefluester

Соус схуг. Гострий соус, який іноді називають зеленою аджикою. Соус роблять на основі перцю чилі, часнику, спецій і оливкової олії. Соус чудово урізноманітнює всілякі гриль страви - рибу і овочі. Також його можна використовувати для приготування індійських коржів або фалафелю.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X