Корисна консервація. Рецепт ікри з солодкого перцю від Юлії Панкової

19 серпня 2020, 02:50

Ведуча Нового каналу Юлія Панкова поділилася легким рецептом смачної та корисної консервації на зиму.

Останній місяць літа — час збору врожаю та сезон консервації на зиму. Ведуча проєкту Ревізор Юлія Панкова ділиться рецептом приготування ікри з солодкого перцю.

Відео дня

«Така заготовка зберігає в собі смак, аромат і користь, — розповідає дівчина. — Ікра прикрасить святковий стіл або урізноманітнює звичайне меню».

Рецепт ікри з перцю на зиму

Інгредієнти:

  • 2,5 кг — солодкого перцю
  • 200 г — помідорів
  • 50 г — моркви
  • 250 г — цибулі
  • 100 г — кореня селери
  • 100 г — кореня петрушки
  • 1 ч.л. — чорного меленого перцю
  • 1 ч.л. — меленого запашного перцю
  • Сіль за смаком
Юлія Панкова (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Юлія Панкова / Фото: Прес-служба Нового каналу

Приготування:

Вимийте солодкий перець, натріть його оливковою або соняшниковою олією та запечіть у духовці, час від часу перевертаючи. Коли перець буде готовий і охолоне, очистіть його від шкірки та насіння й пропустіть через м’ясорубку.

Селеру, петрушку та моркву очистіть, наріжте соломкою та тушкуйте до напівготовності в оливковій або соняшниковій олії. Цибулю наріжте та обсмажте до золотистого кольору.

Помідори помийте, обдайте окропом, зніміть шкірку, натріть на крупній тертці чи пропустіть через м’ясорубку. Проваріть, поки об'єм не зменшиться вдвічі.

Після цього всі інгредієнти з'єднайте, додайте обидва види меленого перцю, сіль і тушкуйте все це 10 хвилин після закипання.

Гарячу ікру перекладіть у пропарені банки та простерилізуйте. Після цього банки закрутіть, остудіть (перевернувши догори денцем і укутавши ковдрою) і зберігайте в темному, бажано прохолодному місці.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X