Для настрою. Як приготувати великоднє печиво

18 квітня 2020, 01:09

Оригінальне великоднє печиво стане не тільки смачним доповненням до основних десертів, але й окрасою свята.

Крім звичних пасок, на святковому столі на Великдень часто можна побачити яскраве великоднє печиво. Яйця, курчата, кролики — сюжетів для випічки величезна кількість. Незвичні великодні форми печива і барвиста глазур роблять його невід'ємним атрибутом Великодня. Крім зовнішньої яскравості десерту, це ще і смачний подарунок. Пропонуємо приготувати великоднє печиво за найпростішим рецептом і презентувати його рідним і близьким, щоб здивувати і порадувати їх.

Відео дня

Як приготувати великоднє печиво?

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 200 г
  • яйце — 2 шт.
  • борошно — 500 г
  • цукор — 12 ст. л.
  • цукрова пудра — 350 г + для посипання
  • лимонний сік — 6 ст. л.
  • джем (лимонний, абрикосовий, персиковий) — за смаком

Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом з цукром. Додаємо яйця і продовжуємо збивати. Просіяне борошно поступово додаємо в рідку яєчну суміш і замішуємо тісто.

Присипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто. Вирізаємо формою невеликі овали у вигляді яйця, усередині яких робимо поглиблення для джему. У кожне поглиблення викладаємо джем.

Деко застилаємо пергаментним папером, змащеним вершковим маслом, і викладаємо заготовки з тіста. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180 °C, на 10−15 хвилин.

Поки печиво випікається, приготуємо глазур. Для цього змішуємо цукрову пудру з лимонним соком і збиваємо міксером. Печиво змащуємо глазур’ю і чекаємо, поки вона застигне. Посипаємо печиво зверху цукровою пудрою.

Показати ще новини
Радіо НВ
X