Бабусин секрет. Як приготувати просте і смачне пісочне печиво

5 липня 2020, 04:02

Смалець робить смак печива дуже ніжним, м’яким, випічка виходить неймовірно розсипчастою і тане в роті.

М’яке печиво на смальці - традиційна сільська випічка, яку можна зустріти в кухнях багатьох країн. Смалець здавна використовували для смаження страв і приготування різноманітної випічки. Рецепт печива багато хто дізнається від своїх бабусь і прабабусь, але якщо ви не пробували печиво на смальці, пропонуємо приготувати його за найпростішим класичним рецептом. Печиво виходить дуже калорійним, тому якщо ви дотримуєтеся обмеженою денної норми калорій, варто пам’ятати про це.

Відео дня

Як приготувати печиво на смальці?

Складові:

  • борошно — 250−300 г
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 0,5 склянки
  • смалець — 5 ст. л.
  • розпушувач — 1,5 ч. л.

Яйце збиваємо з цукром до густої піни. Розтоплюємо смалець і охолоджуємо трохи. Для печива можна використовувати будь-який смалець — свинячий, гусячий, качиний. Змішуємо смалець зі збитим яйцем. Поступово всипаємо в рідку суміш просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Замість розпушувача можна використовувати також соду. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хв. Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо, але не дуже тонко. Спеціальними формами для печива вирізаємо з тіста фігурки (або надаємо тісту ту форму, яка вам подобається) і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. За бажанням, печиво можна прикрасити розтопленим шоколадом, джемом, горіхами. Духовку розігріваємо до 180 ° C і випікаємо 10−15 хв. Готове печиво можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X