Легка вечеря. Запечені оладки з кабачків з діпом з блакитного сиру

13 червня 2021, 02:09

Кабачкові оладки — апетитна та низькокалорійна страва. І проста в приготуванні, що робить її ідеальним варіантом для вечері.

К абачки або цукіні — це фрукт, який традиційно застосовують для приготування несолодких страв. Він має ненав’язливий смак, що дозволяє поєднувати його з масою різних продуктів: м’ясом, птицею, овочами і спеціями. Крім того, кабачки мають невисоку калорійність — всього 17 кКал в 100 г.

Відео дня

Кабачки стали основою багатьох страв: запіканок, соте та ікри. А тренд на ЗСЖ надихнув кулінарів навіть створити піцу з цукіні. Але вічна класика — кабачкові оладки — назавжди в наших серцях. Отже, для приготування вам знадобиться:

  • Кабачок 1 шт
  • Яйце куряче 2 шт
  • Борошно пшеничне 3 ст л
  • Перець чорний, сіль, зелень — за смаком

Яйця збити вінчиком, додати перець і сіль. Кабачки подрібнити в комбайні або на тертці, за необхідності знявши попередньо шкірку. Змішати з яєчною масою, додати борошно і відправити в розігріту раніше до 200° С духовку. Випікати 10 хвилин, потім перевернути і відправити в духовку ще на 5−10 хвилин.

Оладки з кабачків готові, залишилось зовсім трохи. Для діпа (соусу) змішайте 100 г блакитного сиру, 5 ст л густого несолодкого йогурту і трохи зеленої цибулі.

Подавайте кабачкові оладки з цим пікантним діпом. Або зі звичайною сметаною, чи соло, чому б і ні?

Показати ще новини
Радіо НВ
X