Дуже пишні і повітряні. Три секрети, як приготувати ідеальні оладки до сніданку

30 жовтня 2020, 03:18
Автор: Лілія Вітюк

Оладки — страва, яка асоціюється зі смачним, красивим сніданком. Їх можна готувати з овочів, на молоці, на воді. А якщо замішувати тісто на кефірі, оладки вийдуть дуже ніжними і пишними.

Рецептів оладок існує безліч. Готувати тісто на кефірі просто, а якщо знати кілька важливих секретів, то вони вийдуть ще більш ніжними і красивими.

Інгредієнти:

  • 250 г кефіру
  • 240 г борошна
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. олії
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. Л. соди
  • сіль за смаком
Відео дня

Приготування:

1. Яйце розмішати з сіллю і цукром до повного розчинення. Саме розмішати, збивати не варто.

Секрет № 1: Кефір і яйця варто дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури. Крім того, краще злегка розігріти кефір в мікрохвильовці або на плиті, щоб була видна сироватка, але він не пішов пластівцями.

Подавати такі оладки можна з фруктами, варенням, медом, сметаною - чимось завгодно (Фото: Unsplash)
Подавати такі оладки можна з фруктами, варенням, медом, сметаною - чимось завгодно / Фото: Unsplash

2. Влити кефір тонкою цівкою в яєчну суміш, постійно помішуючи.

3. В окрему миску просіяти борошно. У рідку суміш по 2 ст. л. вводити борошно і ретельно вимішувати тісто в одному напрямку.

4. Консистенція тіста повинна бути такою, щоб воно ліниво сповзало з ложки. Якщо занадто рідке — додати борошна, якщо занадто густе — кефіру.

5. Соду в тісто потрібно вводити обов’язково на цьому етапі. Її потрібно просіяти поверх тіста і швидко вмішати в загальну масу. Завдяки їй воно стане повітряним, пористим і легким.

Секрет № 2: Масі потрібно дати відпочити 10−15 хвилин, щоб вона наситилася киснем. Більше тісто перемішувати не можна — це може пошкодити текстуру і тісто осяде. Набирати ложкою акуратно скраю.

6. На добре прогріту сковороду вилити 3 столові ложки олії і добре прогріти її, зменшивши вогонь до середнього. Ложку занурити в рослинну олію і, зачерпнувши тісто, викласти його на сковороду.

Секрет № 3: Готувати оладки потрібно під кришкою на середньому вогні. Смажити до появи рум’яної скоринки внизу і дірочок зверху. Потім перевернути і обсмажити з іншого боку.

Оладки і каву в ліжко - відмінне визнання в любові, чи не так? (Фото: Unsplash)
Оладки і каву в ліжко - відмінне визнання в любові, чи не так? / Фото: Unsplash

7. Масло підливати через раз. Готові оладки краще викладати на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Подавати гарячими зі сметаною, варенням, медом або будь-якими іншими добавками.

Смачного!

Нагадаємо, раніше НВ розповідав, як приготувати оладки на кефірі з абрикосами і волоськими горіхами за рецептом Євгена Клопотенко. Також ми писали, як приготувати овочеві оладки зі свіжої зелені, з цукіні з лососем і яйцями пашот, з кабачків з діпом з блакитного сиру або з молодої капусти за рецептом Тані Ноябрьової.

Напередодні Хеллоуїна однозначно варто звернути увагу на рецепт оладок з гарбуза. А любителі солодкого оцінять бананові панкейки від судді МастерШеф Володимира Ярославського.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X