Швидкий торт. Як приготувати сметанник з трьох інгредієнтів

19 жовтня 2019, 04:18

Дуже смачний і простий у приготуванні торт з доступних в кожному будинку продуктів — сметани, цукру і борошна.

Рецептів сметанника існує величезна кількість - кожен кулінар вносить в приготування щось своє - какао, шоколад, згущене молоко, фундук, мигдаль, волоські горіхи. Але класичний сметанник складається з трьох основних інгредієнтів: сметани, цукру і борошна. У тісто також додають сіль, соду або розпушувач.

Відео дня

Пропонуємо приготувати сметанник з мінімальною кількістю інгредієнтів і за мінімальний час. Смак торта від цього абсолютно не постраждає.

Торт Сметанник: рецепт

Складові:

Для тіста:

  • сметана - 250 г
  • цукор - 0, 75 склянки
  • сода - ¼ ч. л.

Для крему:

  • сметана - 250 г
  • цукор - 0,5 склянки

Готуємо коржі для сметанника

Змішуємо сметану і цукор і просіваємо борошно. Додаємо в сметанну суміш соду, борошно, також можна додати дрібку солі і замішуємо тісто. Розподіляємо тісто на чотири частини, розгортаємо і надаємо форму великою тарілкою.

Розігріваємо духовку до 200 ° C. Викладаємо тісто на пергамент, акуратно проколюємо виделкою і відправляємо в духовку.

Випікаємо кожен корж близько 7-10 хв., після чого дістаємо з духовки і даємо коржам охолонути.

Готуємо крем для сметанника

Щоб приготувати сметанний крем, змішуємо в глибокій ємності сметану з цукром. Добре збиваємо суміш міксером. У крем також можна додати ванільний цукор або цедру лимона для надання легкого аромату.

Сметану для крему потрібно брати з високим відсотком жирності, тоді торт буде більш повітряним.

Як приготувати сметанник?

Instagram - abrosimova_ya
Фото: Instagram - abrosimova_ya

Викладаємо на блюдо трохи крему і перший корж. Добре змащуємо корж сметаною. Кладемо зверху другий корж і знову змащуємо сметаною з цукром.

Потім кладемо третій корж і теж змащуємо сметаною з цукром.

Четвертий корж подрібнюємо до стану дрібної крихти і посипаємо торт. Також можна посипати подрібненими горіхами. Замість крихти і горіхів останній корж можна змастити сметаною і прикрасити ягодами або шматочками фруктів.

Ставимо торт в холодильник на 3-4 години, чим довше торт простоїть в холодильнику, тим краще просочиться.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X