Як в дитинстві. Рецепт домашнього морозива пломбір

13 червня 2020, 03:49

Морозиво пломбір в домашніх умовах виходить таким же смачним, як ви їли в дитинстві.

Незабутній запах вершкового морозива пломбір здатний повернути в дитинство. Солодкі ласощі тоді були доступні не кожен день і здавалися чимось неймовірно смачним. Сьогодні пломбір можна купити в будь-якому супермаркеті або приготувати самостійно без додавання ароматизаторів та іншої хімії. Морозиво можна їсти просто так або подавати до пирогів, галет і інших десертів. Також пломбір відмінно поєднується з кавою.

Відео дня

Як приготувати морозиво пломбір?

Складові:

  • молоко - 1 склянка
  • вершки 33% - 1,5 склянки
  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 100 г
  • ванілін

Відокремлюємо білки від жовтків. Вершки ставимо в холодильник для охолодження. У сотейнику перетираємо жовтки з цукром і ваніліном. Наливаємо молоко в невелику каструлю і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь і поступово вливаємо в молоко жовткову суміш, постійно помішуючи. Ставимо суміш на найменший вогонь і збиваємо, доводячи до загустіння. Дуже важливо не доводити суміш до кипіння. Повністю охолодити до кімнатної температури. Холодні вершки збиваємо до стійких піків і вливаємо холодну жовткову суміш. Перемішуємо. Переливаємо суміш в ємність і ставимо в морозилку на годину. Після чого дістаємо, добре перемішуємо і знову ставимо в морозилку. Морозиво має повністю захолонути. Перед подачею дістаємо морозиво і даємо йому трохи підтанути.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X