Проста закуска. Як приготувати моркву по-корейськи
Морква по-корейськи або корейська морква — одна з найпростіших закусок, для якої потрібно мінімум інгредієнтів.
Салат або закуску морква по-корейськи готують з нарізаної моркви, часнику, оцту і спецій. Рецепти можуть варіюватися, так як хтось любить більш гостру моркву, а хтось — більш пекучу.
Страву придумали корейці-емігранти. Через дефіцит продуктів в радянських магазинах (відсутність пекінської або китайської листової капусти для приготування кім чі) і почали готувати моркву по-корейськи. Зараз же моркву по-корейськи подають у багатьох ресторанах, закуска є відмінним доповненням до багатьох гарнірів.
Морква по-корейськи
Закуска, яку можна приготувати за 15 хвилин
Інгредієнти
Інструкція приготування
- Натираємо моркву на спеціальній тертці або нарізаємо тонкою соломкою.
- Часник очищаємо і дрібно нарізаємо або використовуємо часникодавку.
- Додаємо в моркву чорний і червоний перець, коріандр, оцет, сіль, цукор і часник. Перемішуємо все.
- Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо її на сковороді з олією. Коли цибуля стане золотистою, вимикаємо вогонь.
- Виливаємо зі сковорідки олію, на якій готувалася цибуля, і додаємо її до моркви. Перемішуємо все.
- Закуска готова. Можна відразу подавати на стіл або поставити салат в холодильник на 1-2 години.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.