Проста закуска. Як приготувати моркву по-корейськи

8 лютого 2020, 03:54

Морква по-корейськи або корейська морква — одна з найпростіших закусок, для якої потрібно мінімум інгредієнтів.

Салат або закуску морква по-корейськи готують з нарізаної моркви, часнику, оцту і спецій. Рецепти можуть варіюватися, так як хтось любить більш гостру моркву, а хтось — більш пекучу.

Відео дня

Страву придумали корейці-емігранти. Через дефіцит продуктів в радянських магазинах (відсутність пекінської або китайської листової капусти для приготування кім чі) і почали готувати моркву по-корейськи. Зараз же моркву по-корейськи подають у багатьох ресторанах, закуска є відмінним доповненням до багатьох гарнірів.

Морква по-корейськи

Закуска, яку можна приготувати за 15 хвилин

Інгредієнти

Морква 4 шт

Цибуля ріпчаста 3 шт

Часник 3 зубчики

Мелений червоний перець 0,5 ч. л.

Цукор 1 ст. л.

Оцет 1,5 ст. л.

Олія 100 мл

Перець чорний мелений за смаком

Мелений коріандр за смаком

Сіль за смаком

Інструкція приготування

  1. Натираємо моркву на спеціальній тертці або нарізаємо тонкою соломкою.
  2. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо або використовуємо часникодавку.
  3. Додаємо в моркву чорний і червоний перець, коріандр, оцет, сіль, цукор і часник. Перемішуємо все.
  4. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо її на сковороді з олією. Коли цибуля стане золотистою, вимикаємо вогонь.
  5. Виливаємо зі сковорідки олію, на якій готувалася цибуля, і додаємо її до моркви. Перемішуємо все.
  6. Закуска готова. Можна відразу подавати на стіл або поставити салат в холодильник на 1-2 години.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X