Заготовка на зиму. Як маринувати огірки за класичним рецептом

11 липня 2020, 04:06

Мариновані огірки — головна заготовка, яка виручає взимку, у не сезон овочів.

Сезон свіжих ягід, фруктів і овочів триває всього три-чотири місяці, після чого свіжі продукти зникають із магазинів або продаються за високою ціною. Тому деякі влітку не тільки їдять у великій кількості овочі і фрукти, а й заготовляють запаси на зиму. Хтось заморожує ягоди і фрукти, хтось засолює або маринує овочі, зокрема, огірки. Мариновані огірки - універсальна заготовка. Такі огірки можна їсти як із гарнірами, так і подавати як закуску або додавати в різні страви - солянку і розсольник, вінегрет і інші салати, піцу, м'ясні рулети, бургери, шаурму.

Відео дня

Як маринувати огірки - рецепт

Рецептів маринованих огірків - безліч. Комусь подобаються більш гострі, пікантні огірки, хтось любить злегка солоні. Пропонуємо класичний варіант маринованих огірків.

Складові (на 4 літрові банки):

  • огірки (маленькі) - 2 кг
  • часник - 8 зубчиків
  • оцтова есенція - 4 ч. л.
  • сіль - 3 ст. л.
  • цукор - 5 ст. л.
  • перець духмяний горошком - 12 шт.
  • гвоздика - 4 шт.
  • кріп - 4 зонтики
  • листя смородини - 8 листочків
  • листя вишні - 4 листочка

Огірки добре миємо й замочуємо на 5 годин. Банки і кришки стерилізуємо. Листя смородини, вишні і кріп добре промиваємо під проточною водою. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. На дно кожної з 4 банок кладемо по два зубчики часнику, два листки смородини, 1 листик вишні і 1 зонтик кропу. Щільно наповнюємо банки огірками і заливаємо окропом. Залишаємо банки на 15 хвилин. Далі кладемо в каструлю цукор, сіль, перець горошком, гвоздику і зливаємо в каструлю воду з банок. Кип'ятимо маринад дві хвилини. Виливаємо гарячий маринад в банки і додаємо в кожну по чайній ложці оцтової есенції. Закочуємо банки, перевертаємо, накриваємо чимось теплим і залишаємо на добу. Зберігаємо огірки в темному, прохолодному місці.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X