Маринади на будь-який смак. Рецепт класичної, мексиканської, азійської цибулі та британського цибулевого реліша
Маринована цибуля — чудова добавка до різних страв кухонь усього світу. Саме тому краще мати відразу кілька рецептів цієї пікантної закуски.
Навіщо маринують цибулю? Щоб прибрати гіркоту і різкий запах або надати потрібний відтінок смаку. При цьому деякі види цибулі, такі як шалот, не гірчать і не вимагають попереднього маринування.
Мариновану цибулю можна додавати до тако, салатів, оселедця, м’яса, бутербродів або навіть коктейлів; вона може стати як інгредієнтом для складної страви, так і пікантною закускою. Базовий рецепт досить простий, а його різновиди відрізняються переважно набором спецій.
Якщо ж ви хочете приготувати, наприклад, північний варіант маринованої цибулі, додайте в маринад кмин і петрушку, а якщо індійський — фенхель, коріандр, кінзу або навіть каррі.
Класичний рецепт маринованої цибулі
Інгредієнти
- 1 середня червона цибулина
- ½ склянки яблучного оцту
- 1 склянка теплої води
- 1 ст.л. цукру
- 1,5 ч.л. солі
Приготування:
Змішайте оцет, воду, цукор і сіль в середній мисці. Перемішайте до повного розчинення цукру та солі.
Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Покладіть її в банку чи миску.
Залийте цибулю оцтовою сумішшю і дайте їй постояти при кімнатній температурі не менше 1 години, якщо ви поспішаєте. Краще накрити банку або миску і поставити в холодильник на 1 день.
Маринована цибуля зберігається в холодильнику кілька тижнів.
Рецепт мексиканського маринованої цибулі
Інгредієнти:
- ½ червоної цибулини
- ½ склянки яблучного або винного оцту
- ½ склянки води
- ¾ ч.л. солі
- 1,5 -2 ст.л. цукру/меду/іншого підсолоджувача
- халапеньйо за смаком
- 1−2 ч.л. спецій: цільне насіння кмину, коріандр, перець горошком і орегано
Приготування:
Тонко наріжте кільцями або півкільцями половину червоної цибулини (не соромтеся подвоїти порцію).
Покладіть цибулю разом з оцтом, водою, сіллю, цукром, цілими спеціями та будь-якими додатковими добавками в невелику каструлю, поставте її на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте 1−2 хвилини, помішуючи.
Зніміть із плити та дайте охолонути.
Покладіть цибулю та рідину в чисту банку і зберігайте в холодильнику.
Якщо хочете, додайте свіжу зелень.
Рецепт маринованої цибулі з британських пабів
Інгредієнти:
- 900 г цибулі дрібних сортів
- 1,5 ст.л. солі
- 3 склянки солодового оцту
- 2 ст.л. меду
- ½ склянки цукру
- 1 ч.л. цільного насіння коріандру
- 1 ч.л. насіння гірчиці
- ½ ч.л. цільного чорного перцю
- 2 цілих гвоздики
- 2 лаврові листи
Приготування:
Покладіть очищену цибулю в миску, посипте сіллю та перемішайте, щоб сіль рівномірно розподілилася. Накрийте рушником або плівкою і залиште на ніч при кімнатній температурі. Не перетримайте цибулю, якщо вона буде маринуватися в солі довше 14 годин, вона втратить свою хрусткість.
Добре промийте і ретельно злийте воду.
Щоб приготувати розсіл: помістіть всі інгредієнти в каструлю середнього розміру та доведіть до кипіння, поки цукор не розчиниться.
Поки розсіл кипить, покладіть цибулю в стерилізовані банки. Залийте цибулю гарячим розсолом і розподіліть спеції по банках.
Закрийте банки кришками для консервування. Дайте цибулі охолонути, а потім залиште її маринуватися при кімнатній температурі 3−4 тижні. Після відкриття банки зберігайте цибулю в холодильнику до 3 місяців.
Рецепт маринованої цибулі в азіатському стилі
Інгредієнти:
- 2−3 цибулини
- 1 зелений перець чилі
- 1 червоний перець чилі
- 1 лимон
- 240 мл води
- 480 мл соєвого соусу
- 200 г цукру
- 240 мл яблучного оцту
Приготування:
Наріжте цибулю великими кільцями або півкільцями, перець — невеликими кружечками. Вичавіть з лимона сік.
У каструлі змішайте воду, соєвий соус, цукор і оцет. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть ще близько 5 хвилин. Потім додайте лимонний сік, перемішайте та зніміть з вогню.
Перець і цибулю викладіть у банку. Залийте маринадом і остудіть при кімнатній температурі. Потім накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 1−2 дні.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life