Маринади на будь-який смак. Рецепт класичної, мексиканської, азійської цибулі та британського цибулевого реліша

10 квітня 2021, 03:55

Маринована цибуля — чудова добавка до різних страв кухонь усього світу. Саме тому краще мати відразу кілька рецептів цієї пікантної закуски.

Навіщо маринують цибулю? Щоб прибрати гіркоту і різкий запах або надати потрібний відтінок смаку. При цьому деякі види цибулі, такі як шалот, не гірчать і не вимагають попереднього маринування.

Відео дня

Мариновану цибулю можна додавати до тако, салатів, оселедця, м’яса, бутербродів або навіть коктейлів; вона може стати як інгредієнтом для складної страви, так і пікантною закускою. Базовий рецепт досить простий, а його різновиди відрізняються переважно набором спецій.

Якщо ж ви хочете приготувати, наприклад, північний варіант маринованої цибулі, додайте в маринад кмин і петрушку, а якщо індійський — фенхель, коріандр, кінзу або навіть каррі.

Класичний рецепт маринованої цибулі

Інгредієнти

  • 1 середня червона цибулина
  • ½ склянки яблучного оцту
  • 1 склянка теплої води
  • 1 ст.л. цукру
  • 1,5 ч.л. солі

Приготування:

Змішайте оцет, воду, цукор і сіль в середній мисці. Перемішайте до повного розчинення цукру та солі.

Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Покладіть її в банку чи миску.

Залийте цибулю оцтовою сумішшю і дайте їй постояти при кімнатній температурі не менше 1 години, якщо ви поспішаєте. Краще накрити банку або миску і поставити в холодильник на 1 день.

Маринована цибуля зберігається в холодильнику кілька тижнів.

Рецепт мексиканського маринованої цибулі

Інгредієнти:

  • ½ червоної цибулини
  • ½ склянки яблучного або винного оцту
  • ½ склянки води
  • ¾ ч.л. солі
  • 1,5 -2 ст.л. цукру/меду/іншого підсолоджувача
  • халапеньйо за смаком
  • 1−2 ч.л. спецій: цільне насіння кмину, коріандр, перець горошком і орегано

Приготування:

Тонко наріжте кільцями або півкільцями половину червоної цибулини (не соромтеся подвоїти порцію).

Покладіть цибулю разом з оцтом, водою, сіллю, цукром, цілими спеціями та будь-якими додатковими добавками в невелику каструлю, поставте її на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте 1−2 хвилини, помішуючи.

Зніміть із плити та дайте охолонути.

Покладіть цибулю та рідину в чисту банку і зберігайте в холодильнику.

Якщо хочете, додайте свіжу зелень.

Рецепт маринованої цибулі з британських пабів

Інгредієнти:

  • 900 г цибулі дрібних сортів
  • 1,5 ст.л. солі
  • 3 склянки солодового оцту
  • 2 ст.л. меду
  • ½ склянки цукру
  • 1 ч.л. цільного насіння коріандру
  • 1 ч.л. насіння гірчиці
  • ½ ч.л. цільного чорного перцю
  • 2 цілих гвоздики
  • 2 лаврові листи

Приготування:

Покладіть очищену цибулю в миску, посипте сіллю та перемішайте, щоб сіль рівномірно розподілилася. Накрийте рушником або плівкою і залиште на ніч при кімнатній температурі. Не перетримайте цибулю, якщо вона буде маринуватися в солі довше 14 годин, вона втратить свою хрусткість.

Добре промийте і ретельно злийте воду.

Щоб приготувати розсіл: помістіть всі інгредієнти в каструлю середнього розміру та доведіть до кипіння, поки цукор не розчиниться.

Поки розсіл кипить, покладіть цибулю в стерилізовані банки. Залийте цибулю гарячим розсолом і розподіліть спеції по банках.

Закрийте банки кришками для консервування. Дайте цибулі охолонути, а потім залиште її маринуватися при кімнатній температурі 3−4 тижні. Після відкриття банки зберігайте цибулю в холодильнику до 3 місяців.

Рецепт маринованої цибулі в азіатському стилі

Інгредієнти:

  • 2−3 цибулини
  • 1 зелений перець чилі
  • 1 червоний перець чилі
  • 1 лимон
  • 240 мл води
  • 480 мл соєвого соусу
  • 200 г цукру
  • 240 мл яблучного оцту

Приготування:

Наріжте цибулю великими кільцями або півкільцями, перець — невеликими кружечками. Вичавіть з лимона сік.

У каструлі змішайте воду, соєвий соус, цукор і оцет. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть ще близько 5 хвилин. Потім додайте лимонний сік, перемішайте та зніміть з вогню.

Перець і цибулю викладіть у банку. Залийте маринадом і остудіть при кімнатній температурі. Потім накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 1−2 дні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X