Менше, ніж за годину. Як приготувати класичний манник на кефірі

1 листопада 2020, 03:06
Автор: Лілія Вітюк

Манник — це простий швидкий пиріг на основі манної крупи, який можна приготувати швидше, ніж за годину. Якщо готувати тісто для нього на кефірі, то випічка вийде ще й дуже повітряною.

Ще одна перевага манника в тому, що його готують з продуктів, які майже завжди є вдома. Він виходить ніжним і пухким, тому подобається як дітям, так і дорослим.

Інгредієнти:

Відео дня

  • 200 г манки
  • 80 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • 200 г цукру
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 1/3 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. соди
  • цукрова пудра (для прикраси)

Приготування:

1. Перед початком приготування варто включити духовку, щоб вона відразу розігрілася. В окремій ємності змішати «сухі» інгредієнти — манку, борошно, цукор, сіль і соду.

Манник виходить легким і повітряним (Фото: Rawlik / depositphotos.com)
Манник виходить легким і повітряним / Фото: Rawlik / depositphotos.com

2. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника або кілька секунд нагріти в мікрохвильовці, щоб воно стало м’яким. Потім додати його, кефір і яйце в сипучу суміш. За бажанням можна додати ванілін, цукати або родзинки. Все ретельно перемішати. Консистенція тіста повинна бути як на оладки.

3. Форму для випікання краще брати вузьку, щоб пиріг вийшов високим. Її потрібно попередньо змастити маслом і вилити туди тісто. Залиште його на 15 хвилин відпочити, щоб манка набухла.

4. Випікати манник потрібно 25−30 хвилин при температурі 180 ° C. Перевірити на готовність дерев’яною шпажкою. Потім дістати пиріг з форми, посипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Смачного!

Нагадаємо, раніше НВ розповідав, як приготувати манник на будь-який смак — з апельсинами, бананами або гарбузом. Також ділилися рецептом Мільяччо — неаполітанської запіканки з манкою. Цей рецепт з’явився ще в Середні віки.

Показати ще новини
Радіо НВ
X