З апельсинами, бананами або гарбузом. Три ідеї манника на будь-який смак

12 березня 2020, 02:50

Ніжний і дуже смачний пиріг манник готується з найпростіших продуктів, які є в кожному будинку.

Випічка з манної крупи нескладна в приготуванні і відрізняється великою варіацією начинок. Класичний манник готують на основі манки, кефіру або ряжанки, яєць, солі і цукру. В якості начинки для пирога можна використовувати яблука, апельсини, банани, гарбуз, а також різні ягоди. Пиріг виходить щільним ыз нейтральним, злегка вловимим запахом — ідеальний десерт до чаю або кави.

Відео дня

Апельсиновий манник: рецепт

Instagram - homy_milk
Фото: Instagram - homy_milk

Інгредієнти:

  • Крупа манна — 250 г
  • Апельсиновий сік — 200 мл
  • Цедра апельсина — 3 ст. л.
  • Яйця — 4 шт.
  • Борошно — 250 г
  • Цукор — 150 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Олія — 170 мл

Виливаємо в глибоку ємність 200 мл апельсинового соку і додаємо близько 3 ст. л. апельсинової цедри.

Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо жовтки і 150 мл олії в ємність з апельсиновим соком. Добре збиваємо суміш віночком.

В окремій ємності змішуємо манку, борошно і розпушувач. Поступово додаємо сухі інгредієнти до жовтків. Яєчні білки збиваємо з цукром і додаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо суміш.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Форму для випічки змащуємо олією і акуратно виливаємо тісто. Відправляємо манник в духовку на 60 хвилин.

Банановий манник: рецепт

Instagram - pp_corner
Фото: Instagram - pp_corner

Інгредієнти:

  • Банан — 2 шт.
  • Манна крупа — 200 г
  • Ряжанка — 250 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор — за смаком
  • Олія — 100 мл

Манну крупу змішуємо з розпушувачем в глибокій ємності. Додаємо до сухих інгредієнтів ряжанку і добре все перемішуємо.

Банан очищаємо, розламуємо на невеликі шматки і розминаємо до консистенції пюре. Додаємо ванільний цукор і майже всю олію, залишивши трохи для змащування форми.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Змащуємо форму олією і виливаємо тісто.

Другий банан очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо шматочки банана в тісто і ставимо форму в духовку. Випікаємо манник близько 60 хвилин.

Гарбузовий манник: рецепт

Instagram - bhajan.cafe.nn
Фото: Instagram - bhajan.cafe.nn

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 300 г
  • Манна крупа — 250 г
  • Кефір — 250 г
  • Цукор — 100 г
  • Розпушувач — 1 ч. Л.
  • Олія

Натираємо гарбуз на великій тертці і змішуємо з цукром.

Додаємо до гарбуза манну крупу, розпушувач і поступово вливаємо кефір. Перемішуємо всі інгредієнти.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Форму змащуємо олією і викладаємо тісто.

Відправляємо гарбузовий манник в духовку і випікаємо близько 60 хвилин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X