Замість хліба. Як приготувати тонкий лаваш у сковороді

28 травня 2020, 01:26

Тонкий лаваш можна їсти замість хліба або подавати в якості закуски з різними начинками.

Для пікніка або приготування рулетів, лазаньї і шаурми - лаваш можна використовувати в безлічі страв. У мексиканській, індійській і вірменській кухнях лаваш є одним із головних продуктів. Незважаючи на популярність лаваша, в магазинах не завжди можна знайти свіжий, а ось приготувати вдома лаваш - під силу кожному. Лаваш у сковороді готують всього з трьох інгредієнтів - борошно, соняшникова олія і сіль. Пропонуємо приготувати тонкий лаваш на сковороді і переконатися, що це просто, швидко і смачно. Зберігати лаваш можна в холодильнику і навіть морозилці, що дуже зручно.

Відео дня

Як приготувати тонкий лаваш?

unsplash
Фото: unsplash

Складові:

  • борошно - 3 склянки

  • соняшникова олія - 1-1,5 ст. л.

  • сіль - ½ ч. л.

Борошно просіваємо в глибоку ємність. Додаємо сіль, соняшникову олію і поступово вливаємо 100 мл води. Перемішуємо всі інгредієнти. Далі акуратно вливаємо ще 100 мл води і знову перемішуємо. Потім добре вимішуємо тісто руками, поки воно не перестане липнути до рук. Тісто має бути щільним, але еластичним, а не тугим. Загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо відпочити на 20 хвилин. Далі розділяємо тісто на невеликі шматочки, які формуємо в кульки. Стіл посипаємо борошном і починаємо тонко розкачувати кожну кульку. Розігріваємо суху сковороду і випікаємо лаваш на середньому вогні до золотистого кольору. Важливо не перетримати лаваш, інакше він буде ламатися. Готові лаваші складаємо на плоске блюдо і кожен лаваш відразу ж скроплюємо холодною водою, після чого накриваємо. Даємо лавашу охолонути.

Показати ще новини
Радіо NV
X