Як у бочці. Рецепт квашених помідорів на зиму

11 вересня 2020, 03:25

Квашені помідори — одні з найулюбленіших і популярних солінь на зиму. Розповідаємо, як приготувати цю заготівлю.

Сезон помідорів добігає кінця, тому варто заготувати кілька баночок квашених помідорів на зиму. Пропонуємо вам класичний рецепт соління.

Рецепт квашених помідорів

Відео дня

Інгредієнти (на 3 л банку):

  • 1,5−1,7 кг помідорів
  • 1 пучок петрушки
  • 3−4 зубчики часнику
  • 1 парасолька кропу (суцвіття)
  • 1 невеликий пучок кінзи
  • 1 ч.л. орегано
  • 2 шт. гвоздики
  • 15 шт. чорного перцю горошком
  • 2 шт. лаврового листа
  • 50 г солі
  • 1−1,5 л води

Приготування:

Помийте помідори й очистіть від хвостиків. Потім помийте часник і розріжте на шматочки.

Покладіть у банку петрушку, часник, кріп й інші спеції. Зверху покладіть помідори.

Щоб зробити розсіл для помідорів змішайте в каструлі воду та сіль, закип’ятіть його, поваріть кілька хвилин, зніміть з вогню та дайте охолонути. Потім залийте помідори розсолом.

Накрийте банку кришкою та поставте її в прохолодне місце. Через 2−3 тижні квашені помідори готові.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X