З лимоном і розмарином. Як приготувати фаршировану курку в духовці

27 лютого 2020, 04:30

Ароматна курка з лимонами і розмарином в духовці за мінімальну кількість часу.

Курка в духовці - страва, яку люблять подавати на сімейні свята, Новий Рік чи Різдво. Страву легко готувати, курка виходить соковитою і поєднується з будь-яким гарніром і зеленню.

Відео дня

Для фарширування курки можна використовувати лимони, яблука, сливи, апельсини, чорнослив або овочі. Страву також можна урізноманітнити різними соусами і приправами.

Курка в духовці: рецепт

Інгредієнти:

  • курка — 1 шт.

  • лимон — 2 шт.

  • часник — 3 зубчики

  • вершкове масло

  • сіль, перець

  • розмарин

Як приготувати курку в духовці? Курку миємо, обрізаємо все зайве і просушуємо паперовими рушниками.

Готуємо соус — розтоплюємо вершкове масло, додаємо спеції і дрібно нарізаний часник.

Кладемо курку в жаростійку форму і натираємо соусом. Залишаємо курку на 20 хв.

Лимон розрізаємо на частини. Гілочки розмарину і більшу частину лимонів кладемо всередину курки, після чого зав’язуємо ніжки кулінарним шпагатом. Решту лимонів викладаємо у форму навколо курки.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і відправляємо курку в духовку. Запікаємо курку 1−1,5 години. Страва готова, якщо при проколі грудки ножем, виділяється прозорий сік.

Через зазначений час дістаємо курку з духовки і відставляємо на 15 хв. Курка з лимонами і розмарином готова.

Freepik
Фото: Freepik
Показати ще новини
Радіо NV
X