З лимоном і розмарином. Як приготувати фаршировану курку в духовці
Ароматна курка з лимонами і розмарином в духовці за мінімальну кількість часу.
Курка в духовці - страва, яку люблять подавати на сімейні свята, Новий Рік чи Різдво. Страву легко готувати, курка виходить соковитою і поєднується з будь-яким гарніром і зеленню.
Для фарширування курки можна використовувати лимони, яблука, сливи, апельсини, чорнослив або овочі. Страву також можна урізноманітнити різними соусами і приправами.
Курка в духовці: рецепт
Інгредієнти:
- курка — 1 шт.
- лимон — 2 шт.
- часник — 3 зубчики
- вершкове масло
- сіль, перець
- розмарин
Як приготувати курку в духовці? Курку миємо, обрізаємо все зайве і просушуємо паперовими рушниками.
Готуємо соус — розтоплюємо вершкове масло, додаємо спеції і дрібно нарізаний часник.
Кладемо курку в жаростійку форму і натираємо соусом. Залишаємо курку на 20 хв.
Лимон розрізаємо на частини. Гілочки розмарину і більшу частину лимонів кладемо всередину курки, після чого зав’язуємо ніжки кулінарним шпагатом. Решту лимонів викладаємо у форму навколо курки.
Розігріваємо духовку до 180 ° C і відправляємо курку в духовку. Запікаємо курку 1−1,5 години. Страва готова, якщо при проколі грудки ножем, виділяється прозорий сік.
Через зазначений час дістаємо курку з духовки і відставляємо на 15 хв. Курка з лимонами і розмарином готова.
