Безмолочний десерт. Як приготувати мус з авокадо і шоколаду
Десерт для веганів і любителів корисних солодощів без молока, борошна і цукру.
Безмолочний мус з авокадо і темного шоколаду здивує своїми незвичними смаковими поєднаннями кожного шокоголіка. Класичний шоколадний мус готують з використанням яєць і молока, але веганський мус виходить дуже легким і повітряним і без них. Одна ложка безмолочного шоколадного мусу змусить забути про всі складні рецепти з тривалим приготуванням.
Як приготувати безмолочний шоколадний мус з авокадо?
Інгредієнти:
- авокадо - 2 шт.
- какао - ¼ склянки
- ванільний екстракт - 2 ч. л.
- кленовий сироп - 3 ст. л.
- кокосові вершки - 1/3 склянки
- чорний шоколад - 150 г
- екстра чорний шоколад - для подачі
- м'ята - для подачі
Помийте авокадо, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Ложкою дістаньте м'якоть авокадо і перекладіть в чашу блендера.
Додайте какао-порошок, ванільний екстракт, кленовий сироп і кокосові вершки. Добре збийте суміш.
Додайте в чашу блендера до суміші авокадо і какао розтоплений чорний шоколад. Збийте до однорідного кремового стану.
Перекладіть мус в стакани і посипте тертим екстра чорним шоколадом. Прикрасьте листочками м'яти.
Десерт можна подавати зі свіжими фруктами, наприклад, бананом.