Замість соків. Рецепти фруктових компотів на зиму

24 липня 2020, 02:00

Іноді зимові теплі напої хочеться розбавити чимось свіжим і фруктовим. А оскільки соки — не найкорисныший варіант, пропонуємо заготовити компоти з вишні, персика та груші зі сливою.

Вибрати взимку вишню, персик або грушу - не найпростіше завдання, а якщо вам це вдасться, малоймовірно, що ви витратите бажаний фрукт на напій. Тому, поки сезон фруктів балує нас достатком плодів, варто закрутити кілька банок фруктових компотів на зиму.

Відео дня

Рецепти компотів на зиму

Компот із вишні

Вишневий компот - напевно, найпопулярніший вид консервованого напою, адже кислинка ягід ідеально поєднується з солодким сиропом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг вишні
  • 550 г цукру
  • вода

Приготування:

Промийте вишню та наповніть нею підготовлені банки десь на третину або чверть. Потім залийте в банки окріп, прикрийте їх кришкою та залиште постояти десь на 15 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, додайте цукор, доведіть сироп до кипіння та залийте назад у банки. Готово, можна закручувати! Вишні будуть, як свіжі.

brooke lark / unsplash
Фото: brooke lark / unsplash

Компот із персиків

Цей рецепт сподобається любителям солодкого, адже правильно вибрані стиглі персики нададуть компоту медового смаку.

Інгредієнти:

  • 2 кг персиків
  • 500 г цукру
  • щіпка лимонної кислоти
  • вода

Приготування:

Для початку потрібно підготувати персики, пробланширувавши їх. Для цього потрібно помити їх, а потім на 3 хвилини опустити в окріп. Після цього остудіть персики в крижаній воді, зніміть із них шкірку та дістаньте кісточки. Тепер плоди можна скласти в банки за тим же принципом - на третину або чверть. Потім приступайте до готування сиропу: залийте цукор десь 1,5 л води, додайте лимонну кислоту та дайте рідині покипіти близько 5 хвилин. Потім залийте персики рідиною, простерилізуйте банки та закручуйте їх.

denitsa stoycheva / unsplash
Фото: denitsa stoycheva / unsplash

Компот із груші та слив

Це поєднання дає дуже легкий і приємний смак, де груша відповідає за солодкі нотки, а слива - легку кислинку. М'ята додасть напою свіжості.

Інгредієнти:

  • 1 кг - груші
  • 600 г - сливи
  • 200 г - цукру
  • 4 гілочки м'яти
  • вода

Приготування:

Розріжте навпіл сливи та вийміть кісточки, потім поріжте груші й очистіть їх від серцевин. Покладіть фрукти в каструлю, залийте 1,5 л води та додайте цукор. Доведіть компот до кипіння, вимкніть плиту, покладіть м'яту для аромату, накрийте все кришкою і залиште настоятися близько 15 хвилин. Потім розливайте напій по стерилізованих банках і закручуйте.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X