З вишнею, малиною або ревенем. Як швидко приготувати кисіль

1 лютого 2020, 03:05

Теплий напій з фруктів і ягід відмінно підійде до випічки і інших десертів. Взимку кисіль допоможе заповнити недолік літніх вітамінів.

Напіврідкий напій кисіль варять з фруктів, ягід, сухофруктів або варення з додаванням картопляного і кукурудзяного крохмалю. Найчастіше готують солодкий кисіль на десерт, але також напій може бути і несолодким.

Відео дня

Кисіль можна готувати з багатьох ягід і фруктів (яблука, сливи, грейпфрут, полуниця), але частіше за все використовують смородину, малину, журавлину, вишню, кизил.

Молочно-вівсяний кисіль, лляний або кисіль із ревеню теж дуже популярний варіант напою, який люблять прихильники здорового харчування.

Малиновий/вишневий кисіль: рецепт на 4 порції

Для приготування киселю краще використовувати кукурудзяний крохмаль, так як картопляний може дати специфічний запах і смак.

Інгредієнти:

  • Малина/вишня — 500−700 г
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Крохмаль — 5−6 ч. Л.

Як приготувати кисіль? Для напою можна використовувати як свіжі ягоди, так і заморожені. У середню каструлю насипте малину або вишню і цукор. Якщо ви дотримуєтеся дієти, цукор можна виключити.

Влийте в каструлю літр гарячої води і поставте її на вогонь. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь до середнього.

Варіть кисіль близько 10−15 хвилин. Після того, як напій буде зварений, процідіть його від ягід.

В окремій ємності розведіть крохмаль водою. Доведіть кисіль до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і акуратно влийте розведений крохмаль.

Помішуйте напій кілька хвилин і вимкніть, не доводячи до кипіння. Коли кисіль охолоне, розлийте в склянки і подавайте.

Кисіль з ревеню або інших ягід можна варити за аналогічним рецептом. Якщо напій вийшов дуже густим, можна збільшити обсяг рідини.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X