З вишнею, малиною або ревенем. Як швидко приготувати кисіль
Теплий напій з фруктів і ягід відмінно підійде до випічки і інших десертів. Взимку кисіль допоможе заповнити недолік літніх вітамінів.
Напіврідкий напій кисіль варять з фруктів, ягід, сухофруктів або варення з додаванням картопляного і кукурудзяного крохмалю. Найчастіше готують солодкий кисіль на десерт, але також напій може бути і несолодким.
Кисіль можна готувати з багатьох ягід і фруктів (яблука, сливи, грейпфрут, полуниця), але частіше за все використовують смородину, малину, журавлину, вишню, кизил.
Молочно-вівсяний кисіль, лляний або кисіль із ревеню теж дуже популярний варіант напою, який люблять прихильники здорового харчування.
Малиновий/вишневий кисіль: рецепт на 4 порції
Для приготування киселю краще використовувати кукурудзяний крохмаль, так як картопляний може дати специфічний запах і смак.
Інгредієнти:
- Малина/вишня — 500−700 г
- Цукор — 4 ст. л.
- Крохмаль — 5−6 ч. Л.
Як приготувати кисіль? Для напою можна використовувати як свіжі ягоди, так і заморожені. У середню каструлю насипте малину або вишню і цукор. Якщо ви дотримуєтеся дієти, цукор можна виключити.
Влийте в каструлю літр гарячої води і поставте її на вогонь. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь до середнього.
Варіть кисіль близько 10−15 хвилин. Після того, як напій буде зварений, процідіть його від ягід.
В окремій ємності розведіть крохмаль водою. Доведіть кисіль до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і акуратно влийте розведений крохмаль.
Помішуйте напій кілька хвилин і вимкніть, не доводячи до кипіння. Коли кисіль охолоне, розлийте в склянки і подавайте.
Кисіль з ревеню або інших ягід можна варити за аналогічним рецептом. Якщо напій вийшов дуже густим, можна збільшити обсяг рідини.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.