Солодка випічка. Секрети приготування класичного кексу
Класичний кекс завжди можна доповнити родзинками, цукатами або шоколадом, щоб урізноманітнити смак.
Коли весь світ перебуває на карантині, а пересування і покупки обмежені, прості рецепти дуже виручають. Солодкий кекс можна приготувати з мінімуму інгредієнтів — масло, яйця, борошно і цукор. У тісто також можна додавати сухофрукти, джеми, цукати, шоколад, щоразу отримуючи новий відтінок смаку.
Як приготувати класичний кекс?
Інгредієнти:
- масло — 250 г
- борошно — 250 г
- яйця — 4−5 шт.
- цукор — 250 г
- розпушувач — 1 ч. л.
- сіль — 0,5 ч. л.
- ванільний цукор — за смаком
- збиті вершки — за смаком
У глибокій ємності змішуємо сухі інгредієнти — просіяне борошно, розпушувач і сіль.
В окремій тарілці збиваємо яйця зі звичайним і ванільним цукром. Масло розтоплюємо і вливаємо до яєць з цукром. Добре все збиваємо.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Поступово додаємо до яєчної суміші сухі інгредієнти. Всипаємо невеликими частинами і перемішуємо ложкою до однорідної консистенції.
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і акуратно виливаємо тісто.
Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо близько 50−60 хв.
Готовий кекс виймаємо з духовки і даємо йому охолонути при кімнатній температурі 10−15 хв., Після чого дістаємо з форми. Доповнюємо кекс збитими вершками і подаємо. Кекс також можна розрізати і перемазати збитими вершками, джемом або шоколадним кремом.