Солодка випічка. Секрети приготування класичного кексу

28 березня 2020, 14:16

Класичний кекс завжди можна доповнити родзинками, цукатами або шоколадом, щоб урізноманітнити смак.

Коли весь світ перебуває на карантині, а пересування і покупки обмежені, прості рецепти дуже виручають. Солодкий кекс можна приготувати з мінімуму інгредієнтів — масло, яйця, борошно і цукор. У тісто також можна додавати сухофрукти, джеми, цукати, шоколад, щоразу отримуючи новий відтінок смаку.

Відео дня

Як приготувати класичний кекс?

Інгредієнти:

  • масло — 250 г
  • борошно — 250 г
  • яйця — 4−5 шт.
  • цукор — 250 г
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • ванільний цукор — за смаком
  • збиті вершки — за смаком

У глибокій ємності змішуємо сухі інгредієнти — просіяне борошно, розпушувач і сіль.

В окремій тарілці збиваємо яйця зі звичайним і ванільним цукром. Масло розтоплюємо і вливаємо до яєць з цукром. Добре все збиваємо.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Поступово додаємо до яєчної суміші сухі інгредієнти. Всипаємо невеликими частинами і перемішуємо ложкою до однорідної консистенції.

Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і акуратно виливаємо тісто.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо близько 50−60 хв.

Готовий кекс виймаємо з духовки і даємо йому охолонути при кімнатній температурі 10−15 хв., Після чого дістаємо з форми. Доповнюємо кекс збитими вершками і подаємо. Кекс також можна розрізати і перемазати збитими вершками, джемом або шоколадним кремом.

Показати ще новини
Радіо NV
X