Як в дитинстві. Три рецепта сирної запіканки
Запіканка з сиру — універсальний корисний сніданок, який підходить і для тих, хто дотримується дієти, і для тих, хто набирає м’язову масу. А ще запіканку обожнюють діти.
Пропонуємо три рецепти сирного десерту: класична запіканка, запіканка сирна з манкою, і швидкий варіант - сирна запіканка в мультиварці.
Сирна запіканка: рецепт
Складові:
- сир - 500 г
- молоко - ½ склянки
- яйце - 4 шт.
- цукор - 250 г
- борошно - 250 г
- сметана - 3 ст. л.
- масло вершкове - 50 г
- сіль
Як приготувати сирну запіканку? Відокремлюємо білки від жовтків. Сир перетираємо через дрібне сито. У глибокій ємності змішуємо жовтки і сир і добре розтираємо ложкою.
Додаємо в сирну масу молоко, ретельно перемішуємо. Додаємо борошно, цукор і щіпку солі. Замість цукру можна використовувати солодкі фрукти або овочі (наприклад, гарбуз ) - така запіканка підійде в якості дієтичного страви.
В окремій ємності збиваємо білки в піну і додаємо в сирну суміш. Додаємо сметану і перемішуємо все.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо сирну суміш. Відправляємо форму в духовку на 60 хв. і випікаємо при температурі 180 ° C.
Після того, як запіканка буде готова, корочку можна змастити сметаною, так запіканка стане ще ароматнішою.
Запіканку, яка трохи охолола, нарізаємо і подаємо з дoлькaми aпeльcину або ягодами, також можна посипати цукровою пудрою.
Сирна запіканка з манкою: рецепт
Складові:
- сир - 300 г
- молоко - 60 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 1,5 ст. л.
- крупа манна - 30 г
- вершкове масло
- сіль
У глибоку ємність висипаємо манну крупу і заливаємо молоком. Залишаємо на 10 хв. Сир перетираємо через дрібне сито і додаємо в цю ж ємність манку з молоком. Перемішуємо все.
Додаємо яйце, цукор і щіпку солі. Ще раз ретельно все перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирну масу в форму і акуратно розподіляємо.
Випікаємо сирну запіканку в духовці 30 хв при температурі 180 ° C. Дайте запіканці трохи охолонути і наріжте на невеликі порції.
Сирна запіканка в мультиварці: рецепт
Складові:
- сир - 700 г
- борошно - 250 г
- яйце - 3 шт.
- цукор - 250 г
- сметана - 3 ст. л.
- розпушувач - ½ ч. л.
- вершкове масло
- ванілін
- цедра лимону
- сіль
Сир перетираємо через дрібне сито. У глибокій ємності змішуємо сир, яйця, цукор і ретельно перемішуємо. Додаємо до сирної маси сметану, розпушувач і ще раз перемішуємо.
Додаємо борошно, дрібку солі, дрібку ваніліну і цедру лимона (вона додасть запіканці незрівнянний аромат) і перемішуємо.
Ємність для мультиварки добре змащуємо вершковим маслом і акуратно викладаємо сирну масу. вибираємо режим «випічка» і встановлюємо час - 30 хв. Готову сирну запіканку можна подати з джемом або сметаною.